VIP ERA Premium PR cikkek kiemelt oldala https://vipera.balladium.hu V.I.P. blog - kiemelt PR-cikk szolgáltatások Thu, 07 Jan 2021 13:09:42 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.6.2 https://vipera.balladium.hu/wp-content/uploads/2020/08/cropped-vip-ikon-32x32.jpg VIP ERA Premium PR cikkek kiemelt oldala https://vipera.balladium.hu 32 32 Mi az úszókapu szett? https://vipera.balladium.hu/mi-az-uszokapu-szett/ https://vipera.balladium.hu/mi-az-uszokapu-szett/#respond Thu, 07 Jan 2021 13:07:36 +0000 https://vipera.balladium.hu/?p=2319 A kapuk esetében több típust is megkülönböztethetünk, melyek között megtalálhatók a toló- és az úszókapuk is. Utóbbi esetében számos előnyt megtapasztalhatunk, amik közül az egyik a könnyű telepíthetőség. Ez többek között a forgalomban kapható úszókapu szetteknek is köszönhető. Az alábbiakban összegyűjtöttük mik is az úszókapu szettek és mire is alkalmasak. Úszókapu előnyei Az úszókapu számos […]

The post Mi az úszókapu szett? first appeared on VIP ERA Premium PR cikkek kiemelt oldala.

]]>
úszókapu szett

A kapuk esetében több típust is megkülönböztethetünk, melyek között megtalálhatók a toló- és az úszókapuk is. Utóbbi esetében számos előnyt megtapasztalhatunk, amik közül az egyik a könnyű telepíthetőség. Ez többek között a forgalomban kapható úszókapu szetteknek is köszönhető. Az alábbiakban összegyűjtöttük mik is az úszókapu szettek és mire is alkalmasak.

Úszókapu előnyei

Az úszókapu számos előnnyel rendelkezik, egyetlen hátránya pedig, hogy a kapu nyitásához hosszabb hely szükséges. Ahol a hely adottságai lehetővé teszik, ott mindenképp célszerű úszókapu beépítése mellett dönteni, mert:

 • az időjárástól védett elemekkel rendelkezik,
 • tartós, hosszú élettartamú,
 • nem tud lefagyni,
 • kedvező árú,
 • nem szükséges többméteres betonalapot készíteni,
 • nincs holttér a bejáratnál.

Úszókapu szettek

Az úszókapuk esetében további nagy előny, hogy akár önerőből is telepíthetjük. Ehhez az úszókapu szettek nyújthatnak hathatós segítséget, melyben mindent megtalálhatunk, amire csak szükségünk lehet a saját úszókapunk telepítéséhez.

Amennyiben érezzük magunkban a bátorságot, akkor mi magunk lássunk hozzá a munkálatokhoz, akkor egy ilyen szett beszerzése mindenképp szükséges, de szerencsére az úszókapu szettek árai igen kedvezőek és cserébe minden szükséges alkatrészt is megkapunk.

Úszókapu szett részei

Az úszókapu szettek között természetesen többféle variációval is találkozhatunk. Vannak csomagok, melyek csak görgőket és a sínt tartalmazza, de vannak komplett készletek is, amik tartalmazzák az előbbieket, plusz a kapu keretét és a mozgató motort is.

Gyakorlatilag minden úszókapu ugyanazokból az elemekből épül fel. Amennyiben csak a fő elemeket akarjuk kiemelni, akkor az úszókapu sínt, támasztó görgőket, valamint vezető görgőket érdemes megemlítenünk. Emellett azonban több más alkotóelem is felel a rendszer zavartalan működéséhez. Ezek az alábbiak lehetnek:

 • kapu keret
 • úszókapu betétje
 • ellensúly
 • csapágyazott görgősor
 • „C” szelvény az úszókapu aljára
 • megvezető görgők
 • megvezető görgőkhöz acél keret vagy konzol
 • mozgató motor

Egy komplett úszókapu szett a fentiek mind tartalmazhatja, ráadásul csupán minimális szaktudásra van szükségünk, ahhoz hogy telepíthessük.

Összegezve

Az úszókapu szettek tehát kiváló megoldást kínálnak arra, ha mi magunk saját erőnkből és tudásunkból szeretnénk megbirkózni az úszókapuk telepítésével. Ráadásul mindezt igen kedvező áron tehetjük meg, hiszen az úszókapu szettek között találhatunk minőségi mégis kedvező árú csomagokat is.

Share

The post Mi az úszókapu szett? first appeared on VIP ERA Premium PR cikkek kiemelt oldala.

]]>
https://vipera.balladium.hu/mi-az-uszokapu-szett/feed/ 0
Cégbejegyzés, jogszolgáltat Ukrajnában https://vipera.balladium.hu/cegbejegyzes-ukrajnaban/ https://vipera.balladium.hu/cegbejegyzes-ukrajnaban/#respond Wed, 02 Dec 2020 13:08:15 +0000 https://vipera.balladium.hu/?p=2309 Ügyvéd Ukrajnában: jogi szolgáltatások Időről időre Ukrajnában normalizálódni látszik a helyzet, az keleti régiókban is mintha lassan helyreállna a béke és újra fellendülésnek indulhatna a gazdaság. A Covid-19 világjárvány ugyan akadályokat támaszt, de és ez nem kedvez azoknak, akik befektetőként, vállalkozóként keresnek üzleti lehetőségeket Magyarország legnagyobb szomszédjánál. Ebben a nehéz időszakban hely- és nyelvismeret nélkül […]

The post Cégbejegyzés, jogszolgáltat Ukrajnában first appeared on VIP ERA Premium PR cikkek kiemelt oldala.

]]>

Ügyvéd Ukrajnában: jogi szolgáltatások

Cégbejegyzés Ukrajnában - magyar ügyvéd

Magyar ügyvéd segítségével cégbejegyzés Ukrajnában

Időről időre Ukrajnában normalizálódni látszik a helyzet, az keleti régiókban is mintha lassan helyreállna a béke és újra fellendülésnek indulhatna a gazdaság. A Covid-19 világjárvány ugyan akadályokat támaszt, de és ez nem kedvez azoknak, akik befektetőként, vállalkozóként keresnek üzleti lehetőségeket Magyarország legnagyobb szomszédjánál. Ebben a nehéz időszakban hely- és nyelvismeret nélkül kockázatos bármibe is belevágni, szükség van hely segítségre. Szerencsére Kárpátalján adott a lehetőség ilyen helyi bázis megszerzésére, a magyarul beszélő jogászok, ügyvédek száma jelentős a régióban – megtalálni őket azonban nehezebb.

Cégbejegyzés, magyar ügyvéd Ukrajnában

Az alább megadott linkek segítségével megnyitható weboldalak azoknak nyújtanak segítséget, akik egyfelől Ukrajnában a jogi területen működnek, ügyvédi praxist folytatnak és magyar nyelvtudásuk okán el tudják látni magyarországi vállalkozók üzleti tevékenységének a jogvédelmét. Természetesen magánszemélyek jogi védelmi is tevékenységi körükbe tartozhat. A potenciális magyar ügyfelek azonban igen nehezen akadnak rájuk, hiszen azt sem tudják, hol kellene őket keresniük. Legjobb persze, ha a Google keresőhöz fordulnak és például begépelik azt, hogy magyarul beszél ukrán ügyvéd – ebben az esetben az első 10 keresőtalálat között bukkan fel az itt ajánlott oldal. Mindebből egyenesen következik, hogy a magyar megrendelőket váró jogászoknak és ügyvédeknek elemi érdeke ezen az oldalon – mint valamiféle szaknévsorban – szerepelnie.

Van-e magyarul beszélő ukrán ügyvéd Kárpátalján?

Másfelől a weboldal azoknak is segít, akik nem találnak a honlapon megfelelő információkat – ők levélben fordulhatnak a weblap tulajdonosához, aki megkeresésüket kiközvetíti egy kárpátaljai, azon belül ungvári ügyvédi irodának, ahol garantáltan vagy közvetlen segítséget, vagy információt kapnak a továbblépéshez cégalapítási és más ügyekben.

Ha hirdetne ebben a témában vagy kíváncsi a website-ra, ezekre a hiperhivatkozásokra kattintson:

Kurrens témakörök további Google.kereséshez: biztonságos jogszolgálat és bizalmi ügyintézés Ukrajnában – jogvédelem magánszemélyek, vállalkozók és üzleti-pénzügyi befektetők számára. Jogvédelem, jogszolgálat. Jogi képviselet vállalatok és magánszemélyek számára – azonnali cégbejegyzés, ügyvitel.

Ügyviteli és ügyvédi  szolgáltatás: hol találni Ukrajnában vagy Kárpátalján magyarul beszélő ukrán ügyvédet?szakmai jogvédelem, online marketing és keresőmarketing tevékenység, marketing szolgáltatás, PR-cikkek megjelentetése, vállalkozás, ügyvéd, üzlet –

Honlap optimalizálás és linképítés – SEO

Keresőoptimalizáló szolgáltatás. Online marketing tanács: Ha a Google keresőprogram az Ön honlapját a találati mezőny top-pozíciójában jeleníti meg, az már fél üzleti siker. Forduljon szakemberhez ebben is: Honlapok optimalizálása, helyezésjavítás Google kereséshez


pr-cikk ára, linképítés

Weboptimalizálás és prémium linképítés SEO-szakembertől. Google helyezés javítás

A prémium linképítésben jelentős szerepet játszó, weboldalra vagy blogra kihelyezett PR-cikk ára attól függ, hogy mekkora a publikáló weoldal keresőmarketing értéke. A fenti linkre kattintva kérjen árajánlatot! Azonnali cikk- és link-elhelyezés, termék és honlap ajánlók.

Share

The post Cégbejegyzés, jogszolgáltat Ukrajnában first appeared on VIP ERA Premium PR cikkek kiemelt oldala.

]]>
https://vipera.balladium.hu/cegbejegyzes-ukrajnaban/feed/ 0
Infrafűtés – hősugárzó infrapanelek https://vipera.balladium.hu/infrafutes-hosugarzo-inrapanelek/ https://vipera.balladium.hu/infrafutes-hosugarzo-inrapanelek/#respond Thu, 27 Aug 2020 12:01:26 +0000 https://vipera.balladium.hu/?p=2189 Helyiségek fűtése infravörös sugarakkal Beltéri zónafűtés sötétsugárzó infrapanelek alkalmazásával Az infravörös sugarakkal történő bel- és kültéri fűtés egy viszonylag új, innovatív és perspektivikus módja a helyiségek és félig nyílt vagy teljesen nyitott terek felmelegítésének, mivel egy csomó előnnyel rendelkezik a hagyományos fűtéssel szemben. Jellemző rá a gazdaságos üzemeltetés, az egyszerű szerelési mód. Beüzemelése, karbantartása nem […]

The post Infrafűtés - hősugárzó infrapanelek first appeared on VIP ERA Premium PR cikkek kiemelt oldala.

]]>
Helyiségek fűtése infravörös sugarakkal

Beltéri zónafűtés sötétsugárzó infrapanelek alkalmazásával

infrafűtés infravörös sugárzásAz infravörös sugarakkal történő bel- és kültéri fűtés egy viszonylag új, innovatív és perspektivikus módja a helyiségek és félig nyílt vagy teljesen nyitott terek felmelegítésének, mivel egy csomó előnnyel rendelkezik a hagyományos fűtéssel szemben. Jellemző rá a gazdaságos üzemeltetés, az egyszerű szerelési mód. Beüzemelése, karbantartása nem igényel szakembert, és az infratermékekre jellemző a hosszú élettartam.

Infravörös hőátadás során a felületek (padló, fal, födém, bútor) melegszenek fel és nem a levegő, mint a konvekciós fűtés során, ami ráadásul felkavarja a port és szárítja a levegőt. A láthatatlan hősugarak közvetlenül is, és szétszóródva, a tárgyakról visszasugározva is melengetik testünket.

Az infrafűtés energiatakarékos

Korunkban a növekvő energiaárak, illetve az energiaforrások szűkülése miatt is egyre nagyobb figyelem fordul a gazdaságos fűtési módok felé.  Ezért azoknak a vállalat- és intézményvezetőknek, akik nagy alapterületű és magasságú helyiségekkel (üzemcsarnokok, sporttermek, raktárak, műtermek, pavilonok, garázsok stb.) rendelkeznek, érdemes elgondolkodniuk a hőfogyasztás mértékén.

Ilyen esetekben a leghatékonyabb módszer az infrafűtés, amit sötétsugárzónak, hőhullámú vagy sugárzó fűtésnek is hívhatunk.

Konvekciós (hőáramlásos) fűtés esetén az egyik legrosszabb hővezető – a levegő – melegszik fel elsőként, amely aztán a tárgyak és falak mentén áramolva ezeket melegíti fel. Ennek következtében a meleg levegő a helyiség felső, a hideg pedig az alsó részében halmozódik fel, miközben felkavarja a port. Következésképpen a hőenergia számottevő része a fogyasztó számára haszontalan mennyezet közeli légréteg melegítésére fordítódik.

A sötétsugárzók által kibocsátott hőenergiát a levegő nem nyeli el, ezért az a készüléktől a tárgyakhoz és az emberi testhez szinte hőveszteség nélkül jut el. Mivel a meleg levegő nem halmozódik fel a magas helyiségek mennyezet közeli részében, ezért gazdaságos beltéri fűtésre a sötétsugárzó infrapanelek kiválóan alkalmasak például a nagy magasságú raktárhelyiségek, üzemcsarnokok, sportcsarnokok, pálmakertek stb. esetében.

Zónafűtés infrasugárzókkal

infra zónafűtés

Fontos megjegyeznünk, hogy az infrafűtés az egyetlen módszer, amely képes a munkaterület lokális felmelegítésére. Az ilyen hőtermelő berendezés segítségével a helyiség különböző részein eltérő hőmérséklet tartható fenn. Ha egy csarnokban a munkaterületek szétszórtan vannak, akkor sem kell egy csarnokot egyenletesen fűteni, elég az egymáshoz távoli zónákat lokálisan melegíteni.

Az eltérő munkatevékenységet végző dolgozók komfortérzetéhez különböző hőmérsékletre van szükség. Az infrafűtésnél elérhető, hogy hatósugara csakis az adott munkaterületre korlátozódjon, anélkül, hogy a helyiség többi részét fűtenénk.


Long tail kulcsszavak Google-kereséshez: energiatakarékos elektromos fűtés, sötétsugárzó infrapanel rendszerek kiépítése, kültéri teraszfűtés infrasugárzó panelekkel, zónafűtés helyi infrákkal, webáruház: infra termékek vásárlása

Share

The post Infrafűtés - hősugárzó infrapanelek first appeared on VIP ERA Premium PR cikkek kiemelt oldala.

]]>
https://vipera.balladium.hu/infrafutes-hosugarzo-inrapanelek/feed/ 0
Repülő autó Budapesten https://vipera.balladium.hu/repulo-auto-budapesten/ https://vipera.balladium.hu/repulo-auto-budapesten/#respond Sun, 23 Aug 2020 18:09:08 +0000 https://vipera.balladium.hu/?p=2157 Budapesten is bemutatták a japán repülő autót A magyar fővárosba is eljutott a japán elektromos repülő autó, amelyet a Puskás Arénában mutattak be, és amelynek prototípusát 2019-ben vitte közönség elé a japán NEC Corporation elektronikai cég. A NEC kocsija még kicsit necces, rövid ideig tartja magát a levegőben. Az újdonság négy propellerrel felszerelt drónszerű jármű […]

The post Repülő autó Budapesten first appeared on VIP ERA Premium PR cikkek kiemelt oldala.

]]>
Budapesten is bemutatták a japán repülő autót

vezető nélküli repülő autó

A magyar fővárosba is eljutott a japán elektromos repülő autó, amelyet a Puskás Arénában mutattak be, és amelynek prototípusát 2019-ben vitte közönség elé a japán NEC Corporation elektronikai cég. A NEC kocsija még kicsit necces, rövid ideig tartja magát a levegőben. Az újdonság négy propellerrel felszerelt drónszerű jármű 3,9 méter hosszú, 1,3 méter magas és 3,7 méter széles. A vezető nélküli, 148 kilogrammos jármű a a gyártó által kifejlesztett szoftvert használ az irányításhoz és navigációhoz.

Mint a cég budapesti szóvivője, Dr. Kállay O.Béla elmondta a bemutatón, a japán kormány szívügyének tekinti a műanyag szerkezetű vezető nélküli repülő autók fejlesztését, amelyek a turizmus, a szabadidős tevékenységek, a teherszállítás terén és a városi közlekedésben lesznek hasznosíthatók már a 2030-as években.

Nemrégiben egy másik japán fejlesztésről adott hírt a Public Relations Portál:

Műanyag gépkocsi Budapesten

Japán gyártmányú, 90 százalékban műanyagból készült autót mutattak be Budapesten – értesültünk a public relations cikkből.

japán műanyag autó
A Tokiói Egyetem tudósai elhozták a magyar fővárosba és bemutatták a világ első autóját, amelyet szinte teljes egészében műanyagból készítettek. Valójában a jármű 90 %-ában műanyagot használtak. Érdekes tény, hogy ez az autó 40% -kal könnyebb, mint bármelyik standard modell, ami sem furcsa, figyelembe véve, hogy polimerek jóval könnyebbek a fémeknél.

Bár maga a műanyag nem egy környezetbarát dolog, de mivel a kis súly miatt a gépkocsi  energiafogyasztása jelentősen csökken, mégis zöld fejlesztés és különféle lehetőségeket nyit meg az elektromos autók fejlesztése számára. A műanyagnak az autóiparban való felhasználását régen lehetetlennek tartották, kijelentve, hogy az anyag gyenge szilárdsága olyan kérdés, amelyet nem lehet megoldani. A keleti blokkban mégis milyen népszerű lehetett a plasztik kasznis Trabant.

A japán tudósok különféle műanyagok kombinálásával sikeresen megerősítették az autó karosszériáját.

Már járt Budapesten műanyag infra-autó

infra vezető nélküli autó

Míg a fenti kocsi csak prototípus, egy korabeli PR-cikk szerint 2013-ban új típusú, forgalomba állítható, infra vezérlésű műanyag autót mutattak be a budapesti Sajtóház hangulatos télikertjében. A tetszetős gépjármű hátsó kerekeit egy-egy 207 lóerős villanymotor hajtja, kiegészítőként az akkumulátoros meghajtásún kívül a hatótávolság növeléséhez egy 1,2 literes Wankel-benzinmotort is beszereltek, így a mutatós verda elég messzire elporzik a pesti utakon, ha az aksi full fel van töltve és a benzintartály is csurig tele.

Az autó érdekessége, hogy infrasugárral vezérelhető fedélzeti számítógépe az önvezetést is lehetővé teszi. A vezető nélküli gépkocsik gyártásában jelenleg a Tesla és a Google a piacvezető.


Budapest Terasz és télikert

A jelen blog Pr-cikkek kihelyezésére specializálódott. Számos kifejezésre és kulcsszóra nézve releváns, például:

 • Honlapajánló marketing alkalmazás
 • link kihelyezése weboldalakra
 • keresőoptimalizálás és linképítés működése a gyakorlatban
 • helyezés javítása a keresőben
 • Budapest közlekedésének megújítása
 • nyílászáró télikertépítő és kármentő szerkezetet

A kiállítók a magyar újságírók kérdésére válaszolva elmondták, hogy további marketingszövegek írásában érdekeltek, mivel a Google támogatja a cikkek kihelyezését a fővárosi teraszokon és az online médiában. PR-cikk szól arról, hogy a zöld energia népszerűsítése zöldmarketing megoldás.

Share

The post Repülő autó Budapesten first appeared on VIP ERA Premium PR cikkek kiemelt oldala.

]]>
https://vipera.balladium.hu/repulo-auto-budapesten/feed/ 0
Philips termékek, cégtörténet https://vipera.balladium.hu/philips-termekek-cegtortenet/ https://vipera.balladium.hu/philips-termekek-cegtortenet/#respond Sun, 23 Aug 2020 11:40:46 +0000 https://vipera.balladium.hu/?p=2144 Philips márka termékek: tv, laptop, DVD Nem véletlenül világmárka. Termékeik minőségiek, megbízhatóak, tartósak. És szépek is: ez a cég ad küllemre, az elegáns megjelenésre. Minőség és esztétika: csoda-e, hogy árucikkeik kelendőek? Cégtörténet: a Philips vállalat története Philips televízió minőségi színhűséggel A leendő multinacionális szupercég alapjait 1891-ben fektették le, mikor is családi vállalkozásként Anton és Gerard […]

The post Philips termékek, cégtörténet first appeared on VIP ERA Premium PR cikkek kiemelt oldala.

]]>
Philips márka termékek: tv, laptop, DVD

Nem véletlenül világmárka. Termékeik minőségiek, megbízhatóak, tartósak. És szépek is: ez a cég ad küllemre, az elegáns megjelenésre. Minőség és esztétika: csoda-e, hogy árucikkeik kelendőek?

Cégtörténet: a Philips vállalat története

philips tv

Philips televízió minőségi színhűséggel

A leendő multinacionális szupercég alapjait 1891-ben fektették le, mikor is családi vállalkozásként Anton és Gerard Philips megalapította a Philips & Co-t Eindhovenben, Hollandiában (Nederland). A vállalat az Edison által szabadalmaztatott szénszálas izzólámpák gyártásával kezdte, és a századfordulóra az egyik legnagyobb előállítóvá vált Nyugat-Európában. Az európai ipari forradalom új hullámától indíttatva a Philips első kutatólaboratóriuma bemutatta fejlesztéseit a röntgen- és rádiótechnológiában. Az évek során a találmányok száma egyre csak nőtt, számos olyan úttörő szabadalmat mutatva be, amelyek még gazdagabbá tették az emberek mindennapi életét. Mára ilyenek például az infrasugárzó fűtőtestek és gyógyászati célú infralámpák.

1891 – 1915: A fény forradalmától a termékek fejlődéséig

A Philips az Edison-féle szénszálas izzók gyártásával kezdte karrierjét, és a századfordulóra az egyik legnagyobb termelővé vált Európában és a célexport országaiban. Mivel a folyamatos fejlődés motorja a gyártási technológia fejlesztése volt, a Philips 1914-ben egy kutatólaboratóriumot alapított a kémiai és fizikai jelenségek tanulmányozására, hogy tovább ösztönözzék a termékfejlesztést. Tanulmányozták az elektromágneses sugárzás UV, infra és röntgen tartományát.

1915 – 1925: Innovációk és többoldalúvá válás: röntgen és rádióvétel

Az első világháború nehézségeiből kilábalva 1918-ban a Philips bemutatott egy orvosi röntgencsövet. Ez a mérföldkő jelentette a termékkínálat bővülésének kezdetét, és azt az időpontot, amikortól a vállalat a fejlesztéseit szabadalmakkal kezdte védeni, a röntgensugárzástól egészen a rádióvételig terjedő szegmensekben.

1925 – 1940 Az első televíziók és elektromos borotvák

1925-ben a Philips aktívan részt vett az első televíziós kísérletekben, és 1927-ben megkezdte a rádiók gyártását. Ezekből 1932-ig egymilliót darabot adott el, és a világ legnagyobb rádió gyártója lett. Egy évvel később előállították a 100 milliomodik rádiócsövet, és megkezdték az orvosi röntgen készülékek gyártását az Egyesült Államokban. 1939-ben, amikor piacra került az első Philips villanyborotva, a vállalatnak már 45 000 alkalmazottja volt világszerte.

1940 – 1970 Technológiai áttörések: a kompakt audió kazetta bevezetése

Az ipari forradalom újabb hullámával világszerte a II. Világháború után a tudomány és technológia hatalmas fejlődésen ment keresztül az 1940-es és 1950-es években. A Philips Kutatóintézet kifejlesztette a körkéses borotvát, amely elvezetett a Philishave villanyborotvák piaci bevezetéséhez. A Kutatóközpont úttörő munkát végzett a tranzisztorok és integrált áramkörök alapjainak lefektetésében is. A Philips jelentős mértékben hozzájárult a rögzítéstechnika, a televíziós műsorszórás és képmegjelenítés fejlődéséhez. 1963-ban bemutatták a Kompakt Audió Kazettát (Compact Audio Cassette), 1965-ben pedig már az első saját integrált áramkörök gyártása zajlott.

1970 – 1980: Folyamatos termékfejlesztések kép, hang és adatrögzítés terén

Az innovatív új termékek és ötletek áradata folytatódott az 1970-es években is. A világítástechnika területén végzett kutatások elvezettek az új energiatakarékos PL és SL lámpák kifejlesztéséhez, miközben a Philips Kutatóintézet tevékenységének további eredményeként kulcsfontosságú áttörések történtek a kép, hang és adatok feldolgozásában, tárolásában és átvitelében. Ezek vezettek el későbbiekben a LaserVision optikai lemez megjelenéséig, valamint a CD (Compact Disc) és optikai telekommunikációs rendszerekhez. 1972-ben a Philips megalapította a rendkívül sikeres zenekiadót, a PolyGram stúdiót. 1974-ben a vállalat felvásárolta a Magnavox-ot, majd 1975-ben a Signetic-et az Egyesült Államokban.

1980 – 1990: Technológiai mérföldkő: a kompakt-lemez

A konjunktúrát kihasználva 1983-ban indult útjára a technológiai mérföldkőnek számító kompaktlemez (CD). A Philips termékek forgalmazásának fontosabb eseményei közé tartozik 1984-ben a 100 milliomodik Philips televízió eladása. Az 1980-as években az üzleti lehetőségek tovább bővültek a GTE Sylvania televíziós konszern és a Westinghouse világítástechnikai üzletágának felvásárlásával.

1990 – 2000: Változások és sikerek: a DVD bevezetése

Az 1990-es évek a jelentős változások évtizede volt a Philips számára. A vállalat alapvető átszervezésbe kezdett annak érdekében, hogy visszatérjen eredeti alapjaihoz, egyszerűsítse szerkezetét, és csökkentse az üzletágak számát. Egyes üzletágak folyamatosan jó teljesítményt nyújtottak, és 1995-ben a Philips eladta 300 milliomodik Philishave elektromos borotváját. 1997-ben több más vállalattal együttműködve – és a CD technológia sikerereire építve (amelyet a Philips a Sonyval együtt fejlesztett ki) forgalomba hozták a történelem bizonyítottan leggyorsabban elterjedt elektronikai termékét: a zene, kép és adatrögzítésre egyaránt alkalmas DVD-t.

Huszonegyedik század: a Philips cég ma

Philips laptop

Philips laptop hosszú üzemidővel

A XXI. századba lépve a Philips folytatta a változtatásokat és a növekedést. Felismerve, hogy a legtöbb fogyasztó számára a Philips márka nem jelent többet egy szórakoztató elektronikai gyártónál, a holland cég elkötelezte magát egy új és sokkal inkább jellemző imázs kidolgozására, amely az egészségügy, az életstílus és technológia területein kínál termékeket. 2004-ben a Philips nyilvánosságra hozta a „sense and simplicity” márkaígéretet, amellyel a vállalat megerősítette elkötelezettségét az iránt, hogy olyan termékeket kínál a fogyasztók számára, amelyek technikailag fejlettek, egyszerűen használhatók, és a fogyasztói igények alapján tervezték őket.

2006 szeptemberében a Philips eladta Félvezető üzletágának 80,1 %-át egy magánbefektetőkből álló konzorcium számára. Ezzel egy erős és független, új félvezető gyártó cég alapjait fektették le, amelyet NXP-nek neveztek el, és amely vállalat a Philips 50 évre visszatekintő fejlesztésének gyümölcsére alapozva kezdte meg működését. Ez az eladás is egy újabb mérföldkő, amely azt jelenti, hogy a ciklustevékenységekből kilépve egy olyan erősebb vállalatot szeretnének létrehozni, amelynek fő működési területei a gyógyítás és az infra technológia, és amelynek középpontjában a Philips infralámpa és Vitae infrasugárzó áll, megfelelően a sense and simplicity marketingígéretnek.

2007 szeptemberében a Philips közzétette Vision 2010 stratégiai tervét, amelynek alapján a vállalat további fejlődést és megnövelt jövedelmezőséget tűzött ki célul. A Vision 2010 fontos részét képezi a szervezeti felépítés egyszerűsítése három szektorra:

Egészségügy, Világítás- és fűtéstechnika, Életmód

Az új szervezeti struktúra 2008. január 1-jén lépett életbe. Ezek a lépések a Philipset egy még inkább piacvezérelt, emberközpontú vállalatként pozícionálják olyan stratégiával és szervezeti felépítéssel, amely tökéletesen tükrözi vásárlói bázisának alapvető szükségleteit. Ezzel a szervezeti átalakítással a Philips célja egy vezető egészségügyi és well-being márka felépítése.

Extraprofitot termelve 2010-ben a vállalat 25,42 milliárd eurónyi forgalmat bonyolított le, alkalmazottjainak száma 114 500 főt tesz ki több mint 60 országban együttvéve. 2009-ben a Philips 1,6 milliárd eurót fordított kutatásokra és fejlesztésekre. A márka a világítástechnika, az infratermékek és a szórakoztató elektronika területén a legerősebb, , az emblémájával fémjelzett árucikkek világszerte keresettek és a vásárlók megelégedésére szolgálnak.

Share

The post Philips termékek, cégtörténet first appeared on VIP ERA Premium PR cikkek kiemelt oldala.

]]>
https://vipera.balladium.hu/philips-termekek-cegtortenet/feed/ 0
Acer, Apple, Asus laptopok https://vipera.balladium.hu/acer-apple-asus-laptopok/ https://vipera.balladium.hu/acer-apple-asus-laptopok/#respond Fri, 14 Aug 2020 06:44:03 +0000 https://vipera.balladium.hu/?p=2171 Szerviz-honlapok előresorolása prémium linképítés segítségével A weboldal-tulajdonosok alapvető érdeke, hogy a laptop-alkatrészeket forgalmazó webáruházak és notebook-javítással foglalkozó szervizek honlapja a márkanevekkel előre kerüljön a keresőben. A weblapok ezen a réven juttatható a Google-találatok első helyére: Havidíjas prémium linképítés (előresorolási árak 2020-ban). Acer laptop szerviz Budapest Keresettek az Acer laptopok A népszerű, keresett laptopokat gyártó Acer […]

The post Acer, Apple, Asus laptopok first appeared on VIP ERA Premium PR cikkek kiemelt oldala.

]]>
Szerviz-honlapok előresorolása prémium linképítés segítségével

A weboldal-tulajdonosok alapvető érdeke, hogy a laptop-alkatrészeket forgalmazó webáruházak és notebook-javítással foglalkozó szervizek honlapja a márkanevekkel előre kerüljön a keresőben. A weblapok ezen a réven juttatható a Google-találatok első helyére:

Acer laptop szerviz Budapest

Acer laptop szerviz Budapest

Keresettek az Acer laptopok

A népszerű, keresett laptopokat gyártó Acer Incorporated egy tajvani székhelyű multinacionális vállalat, mely elsődlegesen számítástechnikai eszközök előállításával foglalkozik. Termékeit Budapest városában számos márkaszerviz szolgálja ki eredeti gyári alkatrészkészlettel és képzett szakemberekkel. De létezik számos márkafüggetlen laptopszerviz is, ezek a helyben vásárolt alkatrészek esetében ingyenes beszerelést biztosítanak ügyfeleiknek. A szolgáltatás garanciális, az Acer termékek jótállási ideje 1-2 év, kijelzőcsere esetében 36 hónap is lehet.

Az Acer vállalat birtokolja a legnagyobb számítógépes szabadkereskedelmi hálózarot Tajpejben. Az eladások alapján a multicég a világ harmadik legnagyobb számítógépgyártója az HP, illetve a Dell Inc. után. Termékei között megtalálhatók az asztali PC-k és hordozható számítógépek mellett PDA-k, szerverek, LED kijelzők, perifériák, valamint elektronikus szolgáltatások kormányzati, üzleti, oktatási és oháztartási felhasználók számára.

A márkanév megerősítése

2000-ben az Acer leválasztotta magáról a gyártói üzletágat (például Wistron Corporation), hogy erőforrásait az Acer márkanév megerősítésére összpontosíthassa. Az eladások növelése érdekében a vállalat amellett döntött, hogy specifikus marketing tevékenységbe kezd. Ennek következtében az Acer világszerte megerősödött, miközben az alkalmazottak száma lecsökkent. 2002-ben az Acer-csoport 39000 embert alkalmazott több, mint 100 országban. A bevételet elérték a 12,9 milliárd amerikai dollárt ebben az évben. 2005-ben az Acer 7800 embert alkalmazott a globális értékesítési és szolgáltatási hálózatában. 2003-ben 4,9 milliárd, 2006-ban pedig 11,31 milliárd amerikai dollár bevételt ért el a vállalat.

Európában az Acer létrehozott egy szövetséget a Ferrari Formula 1 Teammel és két korábbi F1 istállóval, a BAR-Hondával 2000-ben, és a Prost Grand Prix-vel 2001-ben. Népszerű laptopokat és LCD monitorokat kínálnak Ferrari márkanév alatt. A kapcsolat szélesítését jelzi a bejelentés, miszerint az Acer szponzorálja a Ferrari Formula-1 csapatát 2008-ig. Az Acer nemrégiben vezette be az észak-amerikai piacra Ferrari márkájú termékeit, illetve útjára indította Ferrari márkájú pda termékcsaládját.

Az Acer a világ harmadik legnagyobb PC gyártója a Hewlett Packard és a Dell után, nemrég szerezte meg a harmadik helyet a Lenovo megelőzésével, a Dell megelőzésével a notebook eladások terén pedig megkaparintotta ennek a piacnak a 2. helyét.

2007. augusztus 27-én az Acer bejelentette, hogy amerikai riválisának, a Gateway Inc.-nek a megvásárlását tervezi 710 millió amerikai dollárért. 2008 januárban az Acer bejelentette, hogy 75%-os részesedést szerzett a Packard Bell társaságban.

Apple laptopszervíz Bp

Az itt megadott linken elérhető honlap a Google keresőben első azzal a keresőkérdésre, hogy Apple laptop szerviz Budapest. Ha érdekli, hogy az Ön weboldala hogyan szerezhetne TOP helyezéseket a kulcsszavas találati rangsorban, illetve az szeretné megtudni, mi a keresőoptimalizálás, hogyan működik, és mekkora a prémium linképítés ára 2020-ban, kattintson ide: A honlap-SEO ára 2020-ban.

Apple laptopszervíz Bp

Az Apple világmárka

A presztízs minőségű laptopokat gyártó Apple céget 1976. április 1-jén alapította Steve Jobs, Steve Wozniak és Ronald Wayne annak érdekében, hogy értékesíthessék az Apple I personal computer kit nevű terméküket. Ez akkoriban egy egyszerű alaplapot jelentett, amiben processzor és RAM is volt, és Wozniak saját kezével szerelte össze a garázsában. A cég 1977. január 3-án alakult át részvénytársasággá, amikor is Ronald Wayne elkövette élete legnagyobb hibáját és 800 dollárért eladta részesedését a másik két alapítónak. Első komoly sikereit az 1977 áprilisában bemutatott Apple II számítógépnek köszönheti a cég, mivel a riválisokkal ellentétben színes kijelzőt, nyílt architektúrát és a későbbiekben kazetta helyett már floppy meghajtót tartalmazott. Az Apple II-n futott az akkor hihetetlenül népszerű szoftvernek számító VisiCalc táblázatkezelő, és ez még egy nyomós érv volt a cég terméke mellett. 1980-ra az Apple már az IBM és a Microsoft konkurense volt az Apple III-mal. 1984-ben Steve Jobs bemutatta a Macintosh-t, aminek híres reklámjáért 1,5 millió dollárt fizettek. Az általa megálmodott Macintosh jó eladásokat produkált, és a magasba repítette a céget. Sikereit fejlett grafikus felületének és teljesítményének köszönhette, és többek között ezért is lett olyan sikeres a számítógépes kiadványszerkesztés területén. 1994-ben az elavult Macintosh-platform megújítására az Apple, az IBM és a Motorola szövetkeztek, és létrehozták a PowerPC platformot. A három óriás azt remélte, hogy az új rendszer majd lenyomja a Microsoftot és a PC-k uralmát, ezért még ebben az évben piacra dobták a Power Macintosh-t. 2007-ben Apple Computer Inc.-ről Apple Inc.-re változik a cég neve, amely egyben az iPhone és az Apple TV bemutatását is jelenti. Ennek hatására a részvényárfolyam történelmi magasságokba szökött és elérte a 100 dollárt. Az iPhone sikerét tovább fokozta az iPhone 3G és az ahhoz tartozó szoftveráruház, az AppStore megjelenése. 1 hónapon belül az áruház 60 millió eladott alkalmazással és átlagosan 1 millió dolláros napi bevétellel büszkélkedhetett.

Asus laptop javítás Budapesten

Asus laptop linképítésAz igen megbízható, középkategóriás noteszgépeket gyártó cég neve a görög mitológiából ismert szárnyas ló, a Pegazus angol elnevezésének utolsó 4 betűjéből származik, amely a művészetre és a tanulásra való inspirációt szimbolizálja. Az ASUS az erőt, a kreatív szellemet és a tisztaságot testesíti meg, amelyet ez a fejedelmi és agilis mitológiai lény szimbolizál, arra törekedve, hogy minden terméke a minőség és innováció élvonalába tartozzon.

A koreai R&K, az űrbéli küldetések során alkalmazott informatikai megoldások egyik jelentős beszállítója két ASUS notebookot választott ki, hogy a MIR űrállomás egyik küldetése során az űrhajósok megbízható számítógépekkel végezhessék a munkájukat. A 600 napos küldetés során a notebookok kiváló munkát végeztek. „A hő teljesen másképp áramlik az űrállomás gravitációmentes környezetében, mint a Földön. A világűrben használt eszközök hűtőrendszere ezért különösen nagy igénybevételnek van kitéve.” – mondta Szergej Avgyejev, a küldetésben részt vevő orosz űrhajós. „Az ASUS notebookjai más gyártók megoldásával ellentétben kiválóan vették ezt az akadályt. Reggel bekapcsoltuk a gépeket, és egész nap problémamentesen működtek, anélkül, hogy túlmelegedtek volna.”

Weboldal Google első helyre kerülése

Webáruházak optimalizálása. A prémium linképítés segítségével az optimalizált honlap az Apple laptop szervíz Budapest külcsszóval első helyre került a Google keresőben. E elérhető Acer laptopok vagy Asus szerviz Bp kulcsszóval is a honlap SEO módszerével. Ennek ára 2020-ban is a konkurencia nagyságától függ. Lásd még: ingyenes laptop alkatrész csere, számítógépek – cég, vállalat, szervíz honlap optimalizálás

Share

The post Acer, Apple, Asus laptopok first appeared on VIP ERA Premium PR cikkek kiemelt oldala.

]]>
https://vipera.balladium.hu/acer-apple-asus-laptopok/feed/ 0
Használt laptop vásárlása Budapesten https://vipera.balladium.hu/hasznalt-laptop-vasarlasa/ https://vipera.balladium.hu/hasznalt-laptop-vasarlasa/#respond Mon, 10 Aug 2020 15:36:00 +0000 https://vipera.balladium.hu/?p=2179 Felújított, használt laptopok ára, értéke Az embernek nem mindig kell új terméket vásárolnia. Ez pazarlás. Fenntarthatósági és környezetvédelmi szempontokat is mérlegeljen! Ha felhasználói igényeit kielégíti egy használt laptop vásárlása vagy esetleg szervizben felújított notebook, tablet beszerzése, melyek megvásárlásával nemcsak komoly összeget takaríthat meg családi költségvetéséből, hanem a környezeti ártalmakkal járó gyártási folyamatok visszafogására is gondol, […]

The post Használt laptop vásárlása Budapesten first appeared on VIP ERA Premium PR cikkek kiemelt oldala.

]]>
Felújított, használt laptopok ára, értéke
használt laptop vásárlás

Felújított és használt laptopok olcsón

Az embernek nem mindig kell új terméket vásárolnia. Ez pazarlás. Fenntarthatósági és környezetvédelmi szempontokat is mérlegeljen! Ha felhasználói igényeit kielégíti egy használt laptop vásárlása vagy esetleg szervizben felújított notebook, tablet beszerzése, melyek megvásárlásával nemcsak komoly összeget takaríthat meg családi költségvetéséből, hanem a környezeti ártalmakkal járó gyártási folyamatok visszafogására is gondol, akkor higgyen a zöldmarketingnek, és döntsön az újrafelhasználás mellett akkor is, ha Magyarországon a használt cikk PR-szempontból lenézett termék.

Laptopszerviz Budapest – használt notebook

A budapesti szervizekben és a legtöbb webáruházban gyári vagy utángyártott, továbbá használt tartozékokat és kiegészítőket is vásárolhat. Használt notebook megvásárlása előtt sok egyéb mellett az akkumulátor épségét, az érintőpad érzékenységét vagy a képernyő sértetlenségét és felbontóképességét is ellenőrizze a döntése előtt.

Felújított és használt laptop olcsón

Alkatrészek – használt laptop árak – Bp

A használt laptop vásárlás egyértelmű és legnagyobb előnye a beszerzendő transzferábilis, azaz hordozható számítógép kedvező üzleti ára, amely gyakran csak a fele vagy még kevesebb az azonos típusú új gép árának. Meghatározó tényező még az is, hogy egy friss, legújabb laptopmodell újonnan mindig viszonylag drága, miközben ugyanannak a notebook készüléknek hónapokon belül jócskán csökken az ára, ebből következően használt cikk gyanánt még alacsonyabb szerviz-áron juthatunk hozzá. Mindenkinek magának kell eldöntenie, szükségét látja-e mindenképpen egy új laptopnak, avagy felhasználási igényeit kielégíti egy használt, esetleg szervizben felújított notebook vagy tablet is, mely megvásárlásával komoly összeget takaríthat meg – ebből laptop tartozékokat és kiegészítőket vásárolhat. A számtech termékek, használt laptopok ára – webáruház Bp.

Laptop vásárlás előtt figyeljen az ár / érték arányra

Notebook szerviz szolgáltatás

Az ajánlott budapesti notebook szervizben a használt laptop vásárlás garanciális. Olcsó Asus, Dell, Apple notebook választás Budapest – kedvező árak. Érdemes megvizsgálni használt laptop megvásárlása előtt az állapotát. Sok egyéb mellett ellenőrizze a beépített érintőpad érzékenységét vagy a képernyő karcmentes láthatóságát nappali fényben. A klaviatúra érzékenysége, a finom érintésre működő fekvőegér gyorsasága, a felcsatolt vagy beépített kamera és mikrofon, és a számtalan más külső eszköz csatlakoztatásának lehetősége a laptopot univerzális PC-eszközzé teszi, éppen ezért használt notebook vásárlás előtt figyeljen az ár / érték arányra és tüzetesen ellenőrizze a notebook alkatrészeit: tölthető és cserélhető akkumulátor töltővel, LCD kijelző, magyar kiosztású laptop billentyűzet.

Döntsön emellett: vásároljon webáruházban alig használt noteszgépet.

Share

The post Használt laptop vásárlása Budapesten first appeared on VIP ERA Premium PR cikkek kiemelt oldala.

]]>
https://vipera.balladium.hu/hasznalt-laptop-vasarlasa/feed/ 0
A Google Glass okos-szemüveg https://vipera.balladium.hu/google-glass-okos-szemuveg/ https://vipera.balladium.hu/google-glass-okos-szemuveg/#respond Sat, 08 Aug 2020 13:13:02 +0000 https://vipera.balladium.hu/?p=2200 Google okosszemüveg a dugók ellen? Navigációs eszköz + okostelefon az autósoknak Bejárta a világsajtót a hír: itt van a Glass Enterprise Edition 2. Nem csalás, de lehet, hogy kicsit ámítás. Legalábbis 2013 óta várunk rá… Jól jönne, ha megvehetnénk az Ofotértban. Csakhogy eredetileg ezt az okos szemüveget első bejelentésekor nem arra szánják, hogy minden optikai […]

The post A Google Glass okos-szemüveg first appeared on VIP ERA Premium PR cikkek kiemelt oldala.

]]>
Google okosszemüveg a dugók ellen?

Navigációs eszköz + okostelefon az autósoknak

google okosszemüveg

Google Glass okosszemüveg

Bejárta a világsajtót a hír: itt van a Glass Enterprise Edition 2. Nem csalás, de lehet, hogy kicsit ámítás.

Legalábbis 2013 óta várunk rá… Jól jönne, ha megvehetnénk az Ofotértban. Csakhogy eredetileg ezt az okos szemüveget első bejelentésekor nem arra szánják, hogy minden optikai bolt polcain megtalálható legyen, tehát nem divatos árucikknek és nem rajongott játékszernek, hanem üzleti felhasználásra szánt okoseszköznek szánt a a Google-marketing. A 999 dolláros intelligens eszközt ma sem afféle konzum termék, pr árucikk, hiszen nem lehet közvetlenül megvásárolni, hanem csakis a Google viszonteladói csatornáin érhetik el az érdeklődő cégek és vállalkozók. A cég szerint a Glass EE2 immáron készen áll arra, hogy versenybe szálljon a hordozható eszközök, mobil kütyük egyre növekvő piacán.

Smart Glass közlekedési dugók ellen

2013-ban még az volt a kérdés, tényleg egy szemüveg segíthet a dugók ellen? Előresorolni a torlódásban. Vagy akár parkolni? A Mercedes Palo Alto-i fejlesztőközpontja érdekes lehetőségeket lát a Google Glass-ben. A szemüvegbe költöztetett okos-telefon nem kiváltaná, hanem új funkciókkal bővítené az autó meglévő navigációs rendszerét.

A fejlesztőközpont elképzelése szerint a szemüveg együttműködne az autó navigációjával, így a szemüvegbe beállított úticél beszállás után a belső képernyőn jelenne meg, majd kiszállva ismét a szemüvegen kijelzőjén futna. A mérnökök szerint ezzel tökéletes lenne a navigálás közbeni ajtótól ajtóig élmény, valamint a szemüveg internetkapcsolatát kihasználva további, az úttal kapcsolatos információkat jeleníthetne meg. Olyan hétköznapi problémákat oldana meg ezzel, mint a parkolóhely-keresés, vagy a dugók elkerülése.

Google Glass Enterprise okos szemüvegNem a Mercedes az első és egyetlen gyártó, amely be szeretné vonni a hordozható eszközöket és az okosszemüveget az autózásba. A BMW a maga oldalán hasonló elképzelésen dolgozik, fantáziát lát benne, de ők inkább a Google Glass Enterprise Edition mobiltelefon navigációs funkcióját próbálják felhasználni. Szerintem tényleg jó lenne ha megvalósítanák ezt az új navigációs rendszert, mert sokkal egyszerűbb és könnyebb lenne a vezetés.

Első helyen a biztonság – Google előresorolás

Share

The post A Google Glass okos-szemüveg first appeared on VIP ERA Premium PR cikkek kiemelt oldala.

]]>
https://vipera.balladium.hu/google-glass-okos-szemuveg/feed/ 0
Transzgenikus állat- és növénykert épül https://vipera.balladium.hu/transzgenetikus-allat-noveny-kert/ https://vipera.balladium.hu/transzgenetikus-allat-noveny-kert/#respond Fri, 07 Aug 2020 10:45:28 +0000 http://vipera.balladium.hu/?p=1630 Terasz Budapest. Transzgenikus télikert A pirézek és a transzgenézis Az irodalmi terasz építésében jeleskedő Arvisura-blog adta közre a szenzációs hírt, miszerint Budapesten rövidesen megépül a világ első transzgenetikus állat- és növénykertje. A közlemény kitér számos részletre, így tisztázza az alapfogalmakat is. Először is megtudhatjuk, hogy miben áll a transzgenézis lényege: Amikor idegen géneket ültetnek be […]

The post Transzgenikus állat- és növénykert épül first appeared on VIP ERA Premium PR cikkek kiemelt oldala.

]]>
Terasz Budapest. Transzgenikus télikert
transzgenetikus - télikert - terasz bp

Rövidesen transzgenetikus és génazonos növények termesztésére alkalmas télikertet építenek a Budapest Terasz déli oldalán

A pirézek és a transzgenézis

Az irodalmi terasz építésében jeleskedő Arvisura-blog adta közre a szenzációs hírt, miszerint Budapesten rövidesen megépül a világ első transzgenetikus állat- és növénykertje. A közlemény kitér számos részletre, így tisztázza az alapfogalmakat is. Először is megtudhatjuk, hogy miben áll a transzgenézis lényege:

Amikor idegen géneket ültetnek be egy állat vagy növény génállományába sebészeti úton, akkor az így létrejött állat, ill. növény transzgenetikus, transzgénikus. A transzgenetikus állat, ill. növény önmagához lényegíti a piréz gént, ennek a folyamatnak a neve a genetikában: arvisura-transzgenézis.

Egy eredeti kép kíséretében értesülhetünk arról is, mikor és hogyan hozták létre az első transzgenetikus élőlényt:

Az első transzgenikus állatot 1982-ben állították elő génsebészeti úton. Ekkor egy caribi csupakabra (chupacabra) nőstény egyedének megtermékenyített petesejtjébe a rézfaszú bagoly növekedési hormonját juttatták be. A transzgén beültetése sikeres volt, az egészségesen megszületett, farkánál fogva összenőtt híres csupakabra ikerpár a Nature folyóirat címlapjára is rákerült. A kép bejárta a világsajtót.

csupakabra - piréz totemállat

Az első transzgenetikus állat, a caribi chupacabra

A transzgenezis új tudományos távlatokat nyitott meg az emberiség előtt, de szenzációértékét hamar elvesztette a közvélemény előtt. Mígnem mintegy tíz évvel ezelőtt egy piréz képzőművész vetette fel a transzgenikus állatkert ötletét.  Adalay B. Kroll egy bioart projekt keretében dolgozta ki elképzelését, mely szerint olyan különleges állatkertben kellene bemutatni a különböző, akkor már szép számban létezett mesterséges életformákat, amely környezet illene hozzájuk. Ugyanígy a transzgenetikus növények számára szerinte különleges télikert lenne létesíthető a zöld energia hasznosításával.

Transzgenikus állatok, növények

A projektből:

A medúzák génjének köszönhetően a sötétben világító transzgenetikus állatok és növények mellett ott lennének például azok a kecskék is, amelyek génmódosított tejében pókgén található, és így a tej különböző katonai vagy ipari alkalmazások alapanyagául szolgál. Egyes, külön erre a célra kialakított felületeken pedig emberi hajat és körmöt, illetve pillangószívet, lótüdőt és dzsessz-sztenderdeket játszó, vibrafonként működő csontokat lehetne nevelni, miközben az épületek víztaszító hüllőpikkelyeket növeszthetnének magukra a nedvesség ellen. A látogatók úgynevezett geckovátorral (gekkó+elevátor, vagyis gekkó és lift) közlekednének az épületek között – sőt, magukon az épületek felületén is (ehhez kellene előtte pókgénnel dűsított kecsketejet inniuk). Az transzgenezis apoteózisaként működő állat- és növénykertnek természetesen a chupacabra lenne az állandó kabalafigurája.

A piréz művész maga vállalkozna – jelentette be 2006-ban – a teljes bioart és dizájn-projekt lebonyolítására, megtervezné és létrehozná a transzgenetikus növény- és állatkert szerinte nagyon is emberi arculatát, lévén azért jönne létre, hogy érzékeltesse, mennyire más lesz a világ a biotechnológia forradalmának köszönhetően a nem is olyan távoli jövőben.

A nagyszerű tervezet – támogatás hiányában – csaknem elfelejtődött, ám a pénz keresésre optimalizálódott és szocializálódott fiatalt piréz dizájnerek újra felfedezték az ötletet.

Előbb megkeresték idős kollégájukat, aki szabad kezet adott nekik a projekt megvalósításához, majd intenzív pénzcsinálásba kezdtek, mígnem előteremtették a transzgenikus növény- és állatkert létrehozásához szükséges pénzügyi fedezőanyagot, melynek segítségével a létesítmény a világban szétszóratott pirézek egyik gyülekezési helyén, Torontóban kapna helyet. Alternatív helyszín a budapesti Déli pályaudvar.

A transzgenikus növény- és állatkert ára

Az teljes állat- és növénykert-építés persze többe kerül, mint amennyi pénzt elsőre felhajtottak, ezért  nagyszabású mobiltelefonos marketingkampányt indítottak, minden pirézt sms-ben értesítettek a hozzájárulás lehetőségéről. Az Arvisura nevű okostelefon-alkalmazás lehetővé tette a bankszámláról közvetlenül történő tömeges támogatást, így nagyon hamar összejött a szükséges, karvalygénnel manipulál tőke. A piréz összefogásnak köszönhetően a közeljövőben megépülhet a transzvesztita Vesta-szüzek – mint kariatidák – ékesítette létesítmény – a transzgenezis nagyobb dicsőségére.


Forrás: Arvisura blog: Pirézek építik az első transzgenetikus állatkertet

Budapest Terasz a Déli helyén

Transzgender. A világelső transzgenikus állat- és növénykert építése piréz összefogással történik. A caribi Csupakabra lesz az Arvisura-transzgenézis dicsőségét hirdető létesítmény totemállata és kabalafigurája. Piréz lubick – pirézek, transzgenezis, növénykert építés, télikert építés további forrása. Hogy helyes: transzgenikus vagy transzgenetikus. Mi a transzgender jelentése? – Link építés és PR-cikk elhelyezés

Share

The post Transzgenikus állat- és növénykert épül first appeared on VIP ERA Premium PR cikkek kiemelt oldala.

]]>
https://vipera.balladium.hu/transzgenetikus-allat-noveny-kert/feed/ 0
Az Arvisura posztmodern dekonstrukció https://vipera.balladium.hu/arvisura-posztmodern-dekonstrukcio/ https://vipera.balladium.hu/arvisura-posztmodern-dekonstrukcio/#comments Tue, 07 Jul 2020 11:23:59 +0000 http://vipera.balladium.hu/?p=1599 Kiderült, hogy az Arvisura nem az, aminek eddig gondoltuk. Ismert erdélyi körökben az az általános nézet, hogy az Arvisura egyfajta nemzeti végzet, ám a mérvadó tudományos vélekedés  ennél árnyaltabb megfogalmazásokat használ. A fogalom két szakterületen használatos terminus technikus gyanánt, az egyik a filozófiatudomány, a másik a történelem, pontosabban a magyar őstörténet. A filozófiában az arvisurák […]

The post Az Arvisura posztmodern dekonstrukció first appeared on VIP ERA Premium PR cikkek kiemelt oldala.

]]>
arvisura-posztmodernKiderült, hogy az Arvisura nem az, aminek eddig gondoltuk.

Ismert erdélyi körökben az az általános nézet, hogy az Arvisura egyfajta nemzeti végzet, ám a mérvadó tudományos vélekedés  ennél árnyaltabb megfogalmazásokat használ. A fogalom két szakterületen használatos terminus technikus gyanánt, az egyik a filozófiatudomány, a másik a történelem, pontosabban a magyar őstörténet.

A filozófiában az arvisurák egyfelől a keleti egzisztencializmus alaptételei, másfelől maga az Arvisura annak az ismeretelméleti folyamatnak a neve, amely során az újonnan keletkező szubsztanciák a kollektív tudatalattiból érkező jellegrálényegítés révén válnak számunkra megismerhetővé, elsajátíthatóvá.

A posztmodern dekonstrukció, az Arvisura

posztmodern arvisuraA történelemtudományok szakterülete az Arvisurát a „magyar pogány Ószövetség” néven is említett, állítólag rovósámánok által lejegyzett olyan eredetmítoszként tartja számon, amelyről a kutatások bebizonyították, hogy a benne szereplő állítások mind történeti, mind régészeti, mind néprajzi vonatkozásaikban hamisak. Pontosabban ez a tudományos cáfolat nem is beavatott rovósámánok által kronologikusan vezetett eseményleíró  arvisurákra (mivel ezeket soha senki nem látta), hanem az arvisuráknak részben a közhiedelemben élő tévhiteire, részben áltudósok által terjesztett “tanításokra” vonatkozik. Az Arvisura az eredendő forrása nemcsak a hun-magyar kontinuitás téves, valamint a kettős honfoglalás vitatható elméletének, hanem annak a sokak által vallott nézetnek is, amely a magyar nyelv kiváltságos voltára és a magyar nép kozmikus eredetére utal (állítólag ezt bizonyítják az Erdélyben talált, vékony aranylemezekre ősi székely rovásírással rótt arvisurák).

Így tudtuk eddig.

Ám nemrégiben a svéd állami levéltár feloldotta egy tíz évre zárolt dokumentumfondját, amely az akkor Stockholmban elhunyt költő és gondolkodó, Alexander Choosow hagyatékát tartalmazta. Ebből kétséget kizáróan megállapítható, hogy lényegét tekintve az Arvisura egy gondosan megalkotott posztmodern dekonstrukció,.

Mint az Dr. Kállay O. Béla irodalomtudós friss kutatásaiból kiderült, a rejtélyes Choosow nem más, mint a pirézek himnuszának szerzőjeként ismert Tsúszó Sándor, aki az Arvisura-szövegkorpusz létrehozásával saját fiktív őstörténeti stílusprojektjét valósította meg, így hozván létre a történeti megelőzöttség narratívájának referenciális kontextusát, és ezzel végérvényesen dekonstruálva minden korábbi arvisura-értelmezést.

A hagyaték feltárása során kiderült az is, hogy Tsúszó a Piréz Arvisura terjedelmes szöveganyagát szittyanyomat technikával sokszorosította és cseppfertőzés útján terjesztette.

Forrás: Szamizdat Piréz Arvisura könyv

Share

The post Az Arvisura posztmodern dekonstrukció first appeared on VIP ERA Premium PR cikkek kiemelt oldala.

]]>
https://vipera.balladium.hu/arvisura-posztmodern-dekonstrukcio/feed/ 1