Laptopárak összehasonlítása

VIP és prémium kategóriájú laptopok ára

Az Apple Laptopszerviz Budapest PR-cikke

A számítástechnikai eszközök budapesti márkaszervize és webáruháza nemcsak Apple notebook készülékekkel foglalkozik, figyeli a piaci kínálatot és az aktuális felhasználói keresletet.

Milyen árban juthatunk TOP minőségű noteszgéphez Budapesten

Laptop árak

VIP kategóriájú laptopok

Nemcsak a kockafejű számítástechnikai szakemberek és marketinges PR menedzserek állítják, hogy a laptopvásárlás rendkívül komoly dolog, amelyet érdemes alaposan előre átgondolni. A vásárlók egy jelentős része valamilyen konkrét célra keres gépet, a szerencsésebbek a divatos márkákat keresik. A hardvereszköz teljesítményét úgy kell kiválasztani, hogy lehetőség szerint az elvárásokhoz viszonyítva legyen némi erőforrás-tartaléka a későbbi fejlesztések lehetősége miatt. A vásárlást nagyon gyakran a családi költségvetés pénzügyi kerete határolja be, ezért érdemes megismerkedni a különböző gyártók által kínált hordozható számítógépek árkategóriájával. Egyes feladatokra érdemes lehet egy olcsóbb márka hasonló táskagépét választani, de a megbízhatóság megfizethetetlen. És ebben az Apple az első.

Árak és márkák: Apple, Asus, Dell, HP

Az új laptop ára a hardver teljesítménye és minősége mellett a márkától is függ. Jellemzően az Apple termékei némi felárral kerülnek a boltok polcara, a vásárlónak meg kell fizetnie a kijelző fedelén látható alma logót is – és a mögötte álló brendet.

A hagyományosnak mondható gyártók, az Asus, Dell, HP és az utóbbi időben népszerűvé vált Lenovo és Acer noteszgépei között az azonos gépkategóriák ára csak kis mértékben tér el. Az árra komoly hatással van egy-egy típus népszerűsége, de alapvetően a hardvereszköz teljesítménye határozza meg. Nyilvánvaló, hogy

  • a legújabb processzort
  • csúcsteljesítményű videokártyát
  • hightech SSD merevlemezt
  • szuperszínmélységű monitort

tartalmazó gép lényegesen drágább, mert ezen eszközök vásárlói hajlandók kifizetni bármennyit azért, hogy csúcsteljesítményű számtech készüléket használhassanak, míg a vékonyabb pénzű mezei felhasználók számára a középkategóriás notebook vásárlása ajánlott.

A prémium és a VIP kategóriás notebookok

A VIP kategóriába tartozó laptopokat nem a klasszikus laptopgyártók kínálják. Egyes cégek kifejezetten azzal foglalkoznak, hogy megvásárolják bizonyos laptoptípusok licenszét és ezeket egyéni módon díszítik, valamilyen nemesfém, esetleg drágakövek segítségével. Az egyedi, VIP kategóriájú laptopok burkolatán nem ritka a kézzel rajzolt díszítés sem.

A VIP laptopok ára 1,2-1,5 millió forintnál kezdődik, de a felső határ a csillagos ég.

Közép, közép felső kategóriájú laptopok

A középkategóriába két laptoptípus tartozik: a prémium kivitelű és a nagy teljesítményű. A középkategóriájú laptopok bármilyen célra és feladatra tökéletesen alkalmasak. A gépek árát a hardverkülönbségek mellett a burkolat minősége, a gép vastagsága és súlya határozza meg. Ha az a fontos, hogy könnyen hordozható, vékony gépet vegyünk, mindenképpen az ultrabook a nekünk való. Akik nem ijednek meg a vastagabb formáktól, azok megspórolhatnak némi pénzt a vásárlásnál.

A középkategóriájú gépek közé a 150 és 300 ezer forint körül kapható laptopok tartoznak. Ezekre jellemző. hogy i5 vagy i3-as processzorral szerelték őket, kaphatók integrált vagy diszkrét videokártyával és általában HDD merevlemezzel érkeznek.

Egy tipikus, középkategóriájú laptop a DELL Inspiron 5570-245200, melynek

  • ára 250 ezer forint körül van.

Ezért a pénzért Intel Core i5-ős processzort, 4 GB memóriát, 256 GB SSD lemezt és 2GB-os AMD RAdeon 530-as videokártyát kapunk.

Az olcsóbb laptopgépek

Az olcsó laptop jellemzője, hogy nehéz hozzájutni olyanhoz, melynek a minősége is megfelelő. Ha olcsó laptopot szeretnénk venni, a használat céljától függően érdemes átgondolni, érdemes-e új gépet venni, vagy válasszunk egy megbízhatóan működő, de olcsó használt laptopot. A notebook árát jelentősen csökkenti, ha az i3-as processzornál gyengébb, régebbi Pentium vagy Celeron processzorral szerelik. Az integrált videokártya és az alacsony felbontású kijelző is csökkenti az árat, de az ismeretlen márkák gépei is olcsóbbak.

Például egy Navon Stark gépet, 14 colos kijelzővel, Intel atom processzorral, 2 GB memóriával

  • már 52 ezer forintért is megvásárolhatsz,

az Asus Vivobook Max 15,6-os gépe Celeron processzorral

  • 80 ezer forintért kapható,

vagy választhatunk

  • 82 ezer forintos áron

egy Acer Aspire 3 A315-ös laptopot is, mely AMD E2-9000-es processzort kapott, 4GB memóriával, 500 GB-os merevlemezzel.

A témát érintő néhány márka, fogalom

ASUS: számítástechnikai eszközöket gyártó világcég. Termékei: hordozható számítógépek, laptopok, tabletek, kijelzők, akkumulátorok, töltők, alaplapok. Legnépszerűbbek az Asus ZenBook laptop modellek: 360 fokban elforgatható ultravékony hibrid táblagép + noteszgép típusú készülékek. Cégnév eredet: PegASUS

A Dell Incorporated számítástechnikai hardvergyártó cég. Asztali számítógépek mellett szerverek, laptopok és hibrid tablet gépek gyártása is a profiljukba tartozik. Legnépszerűbb termékük a Dell Inspiron laptop modellek Különleges laptopok extrém tulajdonságokkal. A speciális feladatokra szánt vagy szélsőséges körülmények között működő laptop készülékek méretben, súlyban, tartósságban, felszereltségben és teljesítményben térnek el az átlagos notebook személyi számítógépektől. Sok gamer laptop paramétere ilyen.

A laptop billentyűzet a hordozható számítógép részét képező beviteli hardver eszköz (input), amely szövegek gyors és hatékony bevitelére, továbbá a notebookon futó programoknak billentyűparancsokkal való vezérléséhez használatos. Klaviatúra – tasztatúra. Mechanikus írógépek mintájára alakították ki.

A laptop töltők egyesítik a tápegység és akkumulátor töltő funkcióját. A hálózati váltóáramot alacsonyabb feszültségű egyenárammá alakítják. AC adapter

A laptop akkumulátor a hordozható számítógép tölthető és cserélhető autonóm energiaforrása. Üzemidejétől függ a hardvereszköz működési ideje. Cellákból áll.

Apple Laptopszerviz BudapestAz Apple laptop akkumulátor a hosszú laptop üzemidő biztosítéka. A gyártó két típussal szállítja gépeit: Lítium-ion és lítium-polimer telep. A notebook akkumulátor biztosítja a hordozható komputer autonóm működését, ha nincs mód töltő csatlakoztatására hálózati áramra. A helyes töltés meghosszabbítja az akku élettartamát.

Webáruház: Alkatrész vásárlás minden laptop típushoz, márkához és modellhez a budapesti Gradon szerviz szaküzletében. Új gyári és helyettesítő Lenovo és Dell laptop akkumulátorok, Acer és Asus töltők, Apple és Samsung kijelzők egyenesen raktárról. Magyar billentyűzet. A szervizben vásárolt hardver eszközök beszerelése ingyenes


Share

Vélemény, hozzászólás?

Kárpáti Vipera Nyúz © 2016 Frontier Theme