Laptopárak összehasonlítása

VIP és prémium kategóriás laptopok ára

A számítástechnikai eszközök budapesti márkaszervizeiben és webáruházaiban a Dell, Lenovo és Asus notebook készülékek a legnépszerűbbek. És az Apple a legdrágább. Érdemes figyelni a piaci kínálatot és az aktuális felhasználói keresletet.

Milyen árban juthatunk TOP minőségű noteszgéphez Budapesten

Laptop árak

VIP kategóriájú laptopok

Nemcsak a kockafejű számítástechnikai szakemberek és marketinges PR menedzserek állítják, hogy a laptopvásárlás rendkívül komoly dolog, amelyet érdemes alaposan előre átgondolni. A vásárlók egy jelentős része valamilyen konkrét célra keres gépet, a szerencsésebbek a divatos márkákat keresik. A hardvereszköz teljesítményét úgy kell kiválasztani, hogy lehetőség szerint az elvárásokhoz viszonyítva legyen némi erőforrás-tartaléka a későbbi fejlesztések lehetősége miatt. A vásárlást nagyon gyakran a családi költségvetés pénzügyi kerete határolja be, ezért érdemes megismerkedni a különböző gyártók által kínált hordozható számítógépek árkategóriájával. Egyes feladatokra érdemes lehet egy olcsóbb márka hasonló táskagépét választani, de a megbízhatóság megfizethetetlen. És ebben az Apple az első, alighanem a HP a második. Mégis az Asus és Dell gyártmányok azok, amelyeknél az ár még elfogadható, de a teljesítmény már prémium kategóriás.

Árak és márkák: Apple, Asus, Dell, HP

Az új laptop ára a hardver teljesítménye és minősége mellett a márkától is függ. Jellemzően az Apple termékei némi felárral kerülnek a boltok polcara, a vásárlónak meg kell fizetnie a kijelző fedelén látható alma logót is – és a mögötte álló brendet. Hasonló besorolású a HP.

dell laptop árak

Dell laptop árak 2022 karácsonya előtt

Kevésbé favorizált  mondható gyártók, mint az Asus, Dell és az utóbbi időben népszerűvé vált Lenovo és Acer noteszgépei között az azonos gépkategóriák ára csak kis mértékben tér el. Az árra komoly hatással van egy-egy típus népszerűsége, de alapvetően a hardvereszköz teljesítménye határozza meg. Nyilvánvaló, hogy

  • a legújabb processzort
  • csúcsteljesítményű videokártyát
  • hightech SSD merevlemezt
  • szuperszínmélységű monitort

tartalmazó gép lényegesen drágább, mert ezen eszközök vásárlói hajlandók kifizetni bármennyit azért, hogy csúcsteljesítményű számtech készüléket használhassanak, míg a vékonyabb pénzű mezei felhasználók számára a középkategóriás notebook vásárlása ajánlott.

A prémium és a VIP kategóriás notebookok

A VIP kategóriába tartozó laptopokat nem a klasszikus laptopgyártók kínálják. Egyes cégek kifejezetten azzal foglalkoznak, hogy megvásárolják bizonyos laptoptípusok licenszét és ezeket egyéni módon díszítik, valamilyen nemesfém, esetleg drágakövek segítségével. Az egyedi, VIP kategóriájú laptopok burkolatán nem ritka a kézzel rajzolt díszítés sem.

A VIP laptopok ára 1,2-1,5 millió forintnál kezdődik, de a felső határ a csillagos ég.

Közép, közép felső kategóriájú laptopok

A középkategóriába két laptoptípus tartozik: a prémium kivitelű és a nagy teljesítményű. A középkategóriájú laptopok bármilyen célra és feladatra tökéletesen alkalmasak. A gépek árát a hardverkülönbségek mellett a burkolat minősége, a gép vastagsága és súlya határozza meg. Ha az a fontos, hogy könnyen hordozható, vékony gépet vegyünk, mindenképpen az ultrabook a nekünk való. Akik nem ijednek meg a vastagabb formáktól, azok megspórolhatnak némi pénzt a vásárlásnál.

A középkategóriájú gépek közé a 200 és 350 ezer forint körül kapható laptopok tartoznak. Ezekre jellemző. hogy i5 vagy i7-es processzorral szerelték őket, kaphatók integrált vagy diszkrét videokártyával és ma már általában SSD merevlemezzel érkeznek.

Egy tipikus, középkategóriájú laptop a DELL Inspiron 5502, melynek

  • ára 320 ezer forint körül van.

Ezért a pénzért Intel Core i5-ős processzort, 8 GB memóriát, 512 GB SSD lemezt és 4GB-os AMD RAdeon vagy erősebb videokártyát kapunk.

Az olcsóbb laptopgépek / használt notebookok

Az olcsó laptop jellemzője, hogy nehéz hozzájutni olyanhoz, melynek a minősége is megfelelő. Ha olcsó laptopot szeretnénk venni, a használat céljától függően érdemes átgondolni, érdemes-e új gépet venni, vagy válasszunk egy megbízhatóan működő, de olcsó használt laptopot. A notebook árát jelentősen csökkenti, ha az i3-as processzorral vagy gyengébb, régebbi Pentium vagy Celeron processzorral szerelik. Az integrált videokártya és az alacsony felbontású kijelző is csökkenti az árat, de az ismeretlen márkák gépei is olcsóbbak.

Jól járunk, ha használt, de szervizben felújított gépet vásárolunk,

Budapesten a Laptophardware szervíz árusít igen kedvező árfekvésben ilyeneket. A képen látható Dell Latitude gépek középkategóriásak, néhány évet lehúztak előző tulajdonosaiknál, de teljes felújításon estek át. Áruk akár 40-50%-kal alacsonyabb, mint egy új portékáé. Találhatók más üzletekben ennél is olcsóbb noteszgépek. Például egy Navon Stark gépet, 14 colos kijelzővel, Intel atom processzorral, 2 GB memóriával

  • már 92 ezer forintért is megvásárolhatsz,

az Asus Vivobook Max 15,6-os gépe Celeron processzorral

  • 108 ezer forintért kapható,

vagy választhatunk

  • 82 ezer forintos áron

egy 5 éves Acer Aspire 3 A315-ös laptopot is, mely AMD E2-9000-es processzort kapott, 4GB memóriával, 500 GB-os HDD merevlemezzel.

A témát érintő néhány márka, fogalom

ASUS: számítástechnikai eszközöket gyártó világcég. Termékei: hordozható számítógépek, laptopok, tabletek, kijelzők, akkumulátorok, töltők, alaplapok. Legnépszerűbbek az Asus ZenBook laptop modellek: 360 fokban elforgatható ultravékony hibrid táblagép + noteszgép típusú készülékek. Cégnév eredet: PegASUS

A Dell Incorporated számítástechnikai hardvergyártó cég. Asztali számítógépek mellett szerverek, laptopok és hibrid tablet gépek gyártása is a profiljukba tartozik. Legnépszerűbb termékük a Dell Inspiron laptop modellek Különleges laptopok extrém tulajdonságokkal. A speciális feladatokra szánt vagy szélsőséges körülmények között működő laptop készülékek méretben, súlyban, tartósságban, felszereltségben és teljesítményben térnek el az átlagos notebook személyi számítógépektől. Sok gamer laptop paramétere ilyen.

A laptop billentyűzet a hordozható számítógép részét képező beviteli hardver eszköz (input), amely szövegek gyors és hatékony bevitelére, továbbá a notebookon futó programoknak billentyűparancsokkal való vezérléséhez használatos. Klaviatúra – tasztatúra. Mechanikus írógépek mintájára alakították ki.

A laptop töltők egyesítik a tápegység és akkumulátor töltő funkcióját. A hálózati váltóáramot alacsonyabb feszültségű egyenárammá alakítják. AC adapter néven is ismertek

  • Ha laptopod Dell márkájú, töltő és kábel itt vásárolható hozzá

A laptop akkumulátor a hordozható számítógép tölthető és cserélhető autonóm energiaforrása. Üzemidejétől függ a hardvereszköz működési ideje. Cellákból áll.

Az Apple laptop akkumulátor a hosszú laptop üzemidő biztosítéka. A gyártó két típussal szállítja gépeit: Lítium-ion és lítium-polimer telep. A notebook akkumulátor biztosítja a hordozható komputer autonóm működését, ha nincs mód töltő csatlakoztatására hálózati áramra. A helyes töltés meghosszabbítja az akku élettartamát.

Webáruház: Alkatrész vásárlás minden laptop típushoz, márkához és modellhez a budapesti Signap Computer cég szervizeinek szaküzletében. Új gyári és helyettesítő Lenovo és Dell laptop akkumulátorok, Acer és Asus töltők, Apple és Samsung kijelzők egyenesen raktárról. Magyar billentyűzet. A szervizben vásárolt hardver eszközök beszerelése ingyenes.


Share

Vélemény, hozzászólás?

Kárpáti Vipera Nyúz © 2016 Frontier Theme