Gajdos nem tudja, mit szavazott meg

Újra magyarázkodni kényszerül a mi kedves képviselőnk. Alighanem megszavazott valamit, amit nem kellett volna, pontosabban úgy szavazott meg valamit, hogy nem tudja, végül is mi áll benne, ugyanis

a végszavazás … kaotikus körülmények között zajlott, nem lehetett értelmezni, milyen javaslatokat, módosító indítványokat tesznek a honatyák, mit bocsátanak szavazásra ezek közül.

Ilyenkor egy felelős képviselő mit tehet? Csak egyet: nem szavaz addig, amíg nem látja át, mire is adja a voksát. Nem így Gajdos. Szavazott, most meg magyarázkodik:

Levelemben felhívtam a Legfelső Tanács elnökének figyelmét arra, hogy amennyiben a zárószavazásra előkészített szöveghez képest visszalépést hoz az új jogszabály a nemzetiségek jogait illetően, akkor kérem támogató szavazatom visszavonását (forrás)

gajdos-visszavon

Nyilván az elnök majd végigbogarássza a szöveget aszerint, hogy Gajdos vajon mit tekint visszalépésnek. …Ez azért így elég szánalmas, nem? Nem tudták értelmezni az UMDSZ-elnökségről a minap lemondott képviselő nyilatkozatát nálam hozzáértőbbek sem: A kárpátaljai magyaroknak nem mindegy.

És ha már Gajdos…

A minap Facebook-üzenőfalán megjelent egy másik nyilatkozata, mégpedig ebben a formában:

gajdos

A magam behízelgőnek egyáltalán nem nevezhető modorában szóvá tettem, hogy mit keres itt BDK ONLINE című webmagazinom emblémája. Persze akadt, aki azonnal kioktatott, hogy nem az embléma itt a lényeg, hanem… Ami persze igaz, de közöltem, hogy ez az embléma mégiscsak az én szellemi tulajdonom és az én webhelyem cégére, így semmi helye egy bukott politikus nyilatkozata mellett. Fél nap múlva el is tűnt a teljes poszt, a képviselő újra megosztotta a cikket, immár a logóm nélkül. Privát üzenetben megköszöntem. Azt is, hogy ő meg a figyelmeztetést köszönte meg (persze dehogy!)

Ami azt illeti, nem köszönte meg Kőszeghy sem, hogy felhívtam a figyelmet kétszeres baklövésükre (elírták Esterházy nevét és hasból megtippelték a műfordítóét). A főszerkesztők már csak ilyen bunkók, arra haragszanak, aki észreveszi a hibát, nem arra, aki elkövette és nem korrigálta. Pedig privát üzenetben is felhívtam figyelmét a hibájukat szóvá tevő cikkemre. Igaz, hogy ezzel a kommentárral: Gratulálok! (Mondtam már, hogy a Vipera stílusa nem behízelgő?) Lehet, hogy megsértődött saját mulasztása miatt?

Ha pedig nem köszönte meg, hát önellátásra áttérve üzentem neki újra, nagyjából leírva, mi lett volna egy főszerkesztőhöz méltó válasz:

Kedves Károly, köszönöm, hogy figyelmeztettél a hibánkra, az online felületen azonnal kijavítjuk, a nyomtatott lapban helyreigazítást adunk és elnézést kérünk az érintettektől.

Merthogy persze ez is DEHOGY.


Share

Vélemény, hozzászólás?

Kárpáti Vipera Nyúz © 2016 Frontier Theme