Vipera: Karpaty News

Baszkuráció és sziszegő nyelvöltögetés Ungon-Bergen által oda-vissza - KEKECBLOG

pikáns

…hogy szikrázna a pinája

Share

buranyMivel a Vipera tapasztalta, hogy olvasóinak széles táborában osztatlan sikert aratott az erotikus szovjet ábécé, ezért villás végű nyelvét nyújtogatva újra rámozdult a témára. Ezúttal néhány erotikus (obszcén?) népmesére bukkant rá: ezekből következik egy. A forrás: a 2008-ban Zentán elhunyt kiváló tudós, Dr. Burány Béla vajdasági orvosprofesszor gyűjtése: Mé piros a gólya csőre, Timp Kiadó, 2007.

Tessék félretenni a prüdériát és komolyan venni a szakember szavait:

Az erotikus népmesék nyelvezete, polgárilag fogalmazva: obszcén. Természetszerűen az. Népünk gyermeke akkor hőköl pirulva, ha beszédje közben kipontozni kényszerül. Az álszent, polgári, pesti szófetisizmus természetellenes nyűge és faramuci stílusa (“Ki tetszett törni a kezét?”) számára még idegen. Az erotikus népmesék sok hozama közül az egyik: a felszabadult, jóízű nevetés, nevettetés. Egészség hát. A jómód önpusztító kényelmének sokfajta nyavalygása helyett. (Dr. Burány Béla)

.

Úgy megbasznám, hogy szikrázna a pinája!

A legínyek, mikó berukkótak, a legelső szabadságot kapták kimenni a városba. Sétának, egy nagyon szép menyecske mén előttük.
Aszongya az egyik katona:
– Ezt én úgy megbasznám, hogy szikrázna a pinája!
Közbe nem vették észre, hogy a tiszt úr mén utánnuk.
Meghallotta. Aszongya:
– Ugye, barátom! Mit mondtá te az előbb?
Mondja:
– Ezt a menyecskét úgy megbasznám, hogy szikrázna a pinája!
– Tudod te, hogy kicsoda ez?
Aszongya:
– Nem.
– Ez az én feleségem. De most, ha nem baszod meg úgy, kivégeztetlek!
No, a katonát bántotta, hát úgyse birja…Gyün, mén a városba, tanákozik egy cigányasszonnya. Lássa, hogy nagyon levert a katona.
– Ugye, fiam, neked valami bajod van? Mondd meg, hogy mi bajod!
– Hát a tisztnek a felesíginek mondtam, hogy úgy megbasznám, hogy szikrázna a pinája. Oszt most muszájítanak, oszt úgyse birom úgy!
– Á! – aszongya. – Ne búsújj te azé! Estére szépen menjé ki a temetőbe, mennek azok a szentjánosbogarak, oszt csak szedjé egy marékka!
Ez oszt összeszedett egy marékka, osz no, mén a tiszt úrhó. Az meg egy cigányt állított oda őrnek, hogy figyelje, hogy tényleg szikrádzik-e vagy nem?
Amikor ekezdte keféni a menyecskét, elengedett egy szentjánosbogarat.
Aszongya a cigány:
– Százados úr, alázatosan jelentem, egy szikra!
Elengedi a másikat:
– Százados úr, alázatosan jelentem, két szikra!
Harmadikat:
– Százados úr, alázatossan jelentem, három szikra!
Mikó odaértek a sűrejihő, elengedte az egísszet.
– Százados úr, alázatosan jelentem, kigyúlladt az egész picsa!


Ez a blogposzt a szikrázna a pinája és a megbasznám pinája kulcsszavakra keresve a Google találati lista első helyén szerepel.

 


Share

Szovjet erotikus ABC 1931-ből

Share

16Az elhíresült szlogen szerint a Szovjetunióban nem volt szex, mert az burzsoá csökevény. A pártfelügyelet alatt álló nyilvánosságból teljességgel kiszorított erotika (és pláne pornográfia) iránt ez felfokozta az érdeklődést, történetek járnak arról, hogy kacsingatós-pucérnős pénztárcákkal és vetkőzőnős golyóstollakkal vagy a Playboy egy-egy számával minden államhivatalnokot meg lehetett vesztegetni a brezsnyevi időkben.

Ám az alábbi erotikus ábécé korábbi keletkezésű. Az akvarellek 1931-ben, a sztálini korszak sűrűjében készültek. A pikáns képek külön pikantériája, hogy alkotójuk az a számos állami díjjal és kitüntetéssel jutalmazott Szergej Merkurov (Серге́й Дмитриевич Меркуров,  1881—1952), aki a legmonumentálisabb Sztálin- és Lenin-szobrok alkotójaként vonult be a szovjet művészettörténetbe. Mentségére szóljon, hogy ifjú korában Párizsban is élt, ragadhatott rá ott valami.

merk01 (tovább…)


Share
Kárpáti Vipera Nyúz © 2016 Frontier Theme