Vipera: Karpaty News

Baszkuráció és sziszegő nyelvöltögetés Ungon-Bergen által oda-vissza - KEKECBLOG

gajdos

Gajdos lemondott arról, hogy érdekérvényesítsen

Share

janukovics-gajdosGajdos Istvánnak 12 esztendő kellett ahhoz, hogy belássa: ő nem elősegítője, hanem akadályozója annak, hogy a kárpátaljai magyarság érvényesíthesse érdekeit. Az meg kifejezetten mulatságos, hogy a kárpátaljai magyarság magas posztra jutott és legmagasabb érdekérvényesítő helyzetbe került funkcionáriusa (mi más lenne a parlamenti mandátum?), éppen a kárpátaljai magyarság érdekérvényesítő képességének a növelését kívánja erősíteni lemondásával. Vicces, hogy ha valaki leginkább csak a lemondásával tudja erősíteni azt, amit posztjában ülve erősíteni nem volt képes. Ezt úgy hívják: kudarc. A nyilatkozat ennek beismerése, csak nagyon mulatságosan van megfogalmazva.  A sajtóhír vonatkozó részlete pedig így hangzik:

[Az UMDSZ által kiadótt] nyilatkozat idézte Gajdost, aki szerint a magyar egység kialakítása a mostani ukrajnai helyzetben mindennél fontosabb, hiszen a közösség megosztottsága erősen rányomja bélyegét a kárpátaljai magyarság érdekérvényesítő képességére, gyengíti képviseletét az önkormányzatokban, illetve alkupozícióit az ukrajnai politikai színtéren. A politikus azt is elmondta, hogy reméli, e lépésével előmozdítja a megállapodás lehetőségét az anyaországgal, a másik magyar szervezettel, s létrejöhet a sokak által óhajtott cél, a kárpátaljai magyar közösség összefogása. A nyilatkozat szerint az UMDSZ elnöksége rövid értékelést követően tudomásul vette az elnök döntését…

A Vipera megy és elmorzsol egy könnyet. (tovább…)


Share

Gajdosék már megint beszóltak

Share

Azt olvastuk, hogy Gajdosék már megint beszóltak

Olyan még nemigen fordult elő, hogy a támogatások elosztásával mindenki elégedett legyen. Aki nem kapott semmit, az csendben sóhajtozik, aki keveset kapott, az félhangosan rinyál, aki pedig sokat kapott, de még többet szeretne, az teljes hangerővel hisztériázik.

Ezúttal az UMDSZ-esek azok, akik már megint megdöbbenéssel értesültek, továbbá felháborodtak. Szerintük megalázó egész Kárpátaljára nézve, ráadásul lábbal tiporják. Ezek a kifejezések abból az UMDSZ-nyilatkozatból valók, amelyet a Ukrajnai Magyar Krónika friss száma közölt le, s amelyben a szervezet épp csak az édes mamájába nem küldi el az Illyés Közalapítvány Főkuratóriumát. Semmi sem áll tőlünk távolabb, minthogy bárkivel szemben a védelmére keljünk az IKÁnak, a magunk részéről bármikor szívesen elküldjük bárhová ezt az átpolitizált magyarságmegosztó testületet, de mi meg is tehetjük, lévén nem tartjuk nekik a markunkat. Ezzel szemben azt tartjuk, hogy nem illő dolog, ha a támogatott folyton beszól a támogatónak. Erről mindig az a jelenet jut eszünkbe, amikor kocsinkkal leparkolunk mondjuk Beregszász központjában, és még ki sem szálltunk, amikor megrohannak a koldusok. Markába nyomunk pár kopeket az erőszakosabbjának, a legrámenősebb pedig azonnal ránk is förmed, hogy azonnal adjunk papírpénz. Márpedig papírpénzt nem adunk, sajnáljuk, így döntött a Főkuratórium. A koldus pedig pontosan azt teszi, amit az UMDSZ. Égre mutat a középső ujjával.

 


Share
Kárpáti Vipera Nyúz © 2016 Frontier Theme