Vipera: Karpaty News

Baszkuráció és sziszegő nyelvöltögetés Ungon-Bergen által oda-vissza - KEKECBLOG

plágium

Idézőjel nélkül

Share

A következőket olvasom a Heti Válasz friss cikkében:

Az új magyar képviselő meglepő aktivitást mutatott a kisebbségi ügyek iránt, láthatóan ambicionálta, hogy szociáldemokrata jelöltsége és vállalkozói, illetve hivatalnoki múltja ellenére igazi “magyar vezető” legyen. És a várt eredmény nem is maradt el: 2002 végén az UMDSZ elnökének választották.

A megállapítással maximálisan egyetértek, mivel gyakorlatilag szó szerint egyezik az én 2006-os keltezésű Magyarul beszélő magyarok c. írásom megállapításával. Nálam így:

…az ukrán parlament új magyar képviselője pedig nyomban megválasztása után teljes fordulatra kapcsolt, meglepő aktivitást mutatott a kisebbségi ügyek felvetésében[8], láthatóan ambicionálta, hogy szocdem-jelöltsége és vállalkozói, illetve államhivatalnoki múltja ellenére igazi „magyar vezető” legyen. Erre nem is kellett sokáig várnia. 2002 végén az UMDSZ elnökének választották.

Hát nem tudom… Egy idézőjelet talán megérdemeltem volna.


Share

Dunda György plagizált minket

Share

A Vajdaság Ma című hírportált olvasva figyeltünk fel a tegnapi cikkre, amely, úgy találtuk, indításában meglehetősen emlékeztet egy korábbi saját írásunkra. Mivel a hírportál  az újvidéki Magyar Szó közleményére hivatkozik, utánamentünk a dolognak és megkerestük a Magyar Szó vonatkozó írását, amely fölött ez állt: Ungvári tudósítónktól, és, semmi kétség, így kezdődik: 

“Áll a bál az év elején még a fennállásának 85. évfordulóját nagyszabású ünnepséggel méltató Kárpáti Igaz Szónál”

Összehasonlításul a Karpaty News június 31-i bejegyzésének címe és első mondata:

“Azt hallottuk, hogy áll a bál  a Kárpáti Igaz Szónál. Válsághelyzet alakult ki a 85 esztendős kárpátaljai közéleti lap szerkesztőségében.”

Kicsit gyanús az egybeesés, hogy már a legelején a bálra és az évfordulóra utal mindkét írás, nem? Szerencsére a mi cikkünk 2 héttel korábban íródott, így nem lehet kétséges, ki “kölcsönzött” a másiktól.

Ami pedig igazán furcsa a dologban: a cikk alatt Dunda György neve szerepel, aki, mint köztudomású, a Kárpáti Igaz Szó főszerkesztő-helyettese. Ez a körülmény nem zavarja meg sem abban, hogy a KISzó-ügyről, meglehetősen etikátlanul, mint kívülálló jegyezzen cikket, sem abban, hogy a 85 éves lap újságírójaként egy 3 hetes (!) blog szerzőjétől plagizáljon cikkezdő beszédfordulatot.

Itt tart ma Kárpátalján az újságírói etika.


Share
Kárpáti Vipera Nyúz © 2016 Frontier Theme