Dunda György plagizált minket

A Vajdaság Ma című hírportált olvasva figyeltünk fel a tegnapi cikkre, amely, úgy találtuk, indításában meglehetősen emlékeztet egy korábbi saját írásunkra. Mivel a hírportál  az újvidéki Magyar Szó közleményére hivatkozik, utánamentünk a dolognak és megkerestük a Magyar Szó vonatkozó írását, amely fölött ez állt: Ungvári tudósítónktól, és, semmi kétség, így kezdődik: 

„Áll a bál az év elején még a fennállásának 85. évfordulóját nagyszabású ünnepséggel méltató Kárpáti Igaz Szónál”

Összehasonlításul a Karpaty News június 31-i bejegyzésének címe és első mondata:

„Azt hallottuk, hogy áll a bál  a Kárpáti Igaz Szónál. Válsághelyzet alakult ki a 85 esztendős kárpátaljai közéleti lap szerkesztőségében.”

Kicsit gyanús az egybeesés, hogy már a legelején a bálra és az évfordulóra utal mindkét írás, nem? Szerencsére a mi cikkünk 2 héttel korábban íródott, így nem lehet kétséges, ki „kölcsönzött” a másiktól.

Ami pedig igazán furcsa a dologban: a cikk alatt Dunda György neve szerepel, aki, mint köztudomású, a Kárpáti Igaz Szó főszerkesztő-helyettese. Ez a körülmény nem zavarja meg sem abban, hogy a KISzó-ügyről, meglehetősen etikátlanul, mint kívülálló jegyezzen cikket, sem abban, hogy a 85 éves lap újságírójaként egy 3 hetes (!) blog szerzőjétől plagizáljon cikkezdő beszédfordulatot.

Itt tart ma Kárpátalján az újságírói etika.


Share

Vélemény, hozzászólás?

Kárpáti Vipera Nyúz © 2016 Frontier Theme