Azt hallottuk, hogy újraregisztrálták az Igazszót

kiszbotranyÚgy vagyunk vele, hogy legszívesebben mindig a másik félnek adnánk igazat. Amikor a Kőszeghy-oldal tagjai dohogva és szépelegve nyilatkoznak, a mi zsebünkben akkor a bicskák nyiladoznak, felháborodunk, ugyan milyen alapon veszi magának a bátorságot egy kupleráj személyzete, hogy csupa szűzlánynak mondja magát. Ellenben amikor a Kárpátalja hasábjain olvassuk a pápai tévedhetetlenség pózában tetszelgők kinyilatkoztatásait, akkor meg azt gondoljuk, a szende kurvák még mindig jobbak, mint a harcos és álszent erkölcscsőszök. Kifejezetten gyomorforgató az eheti lapszámban olvasható Kőszeghy illegalitásba vonult? c. írásuk  is.

(Figyelmeztetés a cikk megjelenésekor: figyelem, a link csak egy hétig érvényes, aztán archívumba kerül a cikk, de öt hét múlva onnan is eltűnik; a Kárpátaljánál ez a gyakorlat, míg a Kárpátinfo vagy a KISzó archívuma évekre visszamenően is használható –  Frissítés a 2013-as újraközléskor:  hosszabb szünet után most 2004 áprilisáig visszamenően újra elérhető a lap archívuma, igaz, új linkek alatt; a fenti frissítve, e percben működik).

A nyilatkozatokkal ellentétben bizalmas információink szerint a KISzó munkatársai naponta bejárnak munkahelyükre, serényen végzik napi látszatmunkájukat. Meg nem írt cikkeket készítenek egy meg nem jelenő újság számára. Erdélyi időnként megpróbálja utasítani őket; nem sok eredménnyel. Tudomásunk szerint az egyik munkatársnak például azt az ukázt adta, hogy írjon beszámolót egy rendezvényről. Az újságíró pár perc múlva hozta az anyagot, amelyben nagyjából az állt, hogy a rendezvény nagyon szép volt, de a Mona Lisa még szebb. A magunk részéről ezt akár úgy is értelmezhetjük, hogy Erdélyi hiába néz tetszelegve a tükörbe, mindig azt hallja, hogy Hófekérke szebb nálánál.

Az a hír is eljutott hozzánk, hogy a Kőszeghy-szárny újraregisztráltatta a lapot. A sajtófelügyeletnél az eredeti regisztrációs lapon állítólag cirill betűkkel szerepel az újság neve, s ők most bejegyeztették a magyar betűkkel írt Kárpáti Igaz Szó-t. A betű szerint értelmezett lapengedélyek alapján tehát a magyarul írt név ezentúl az új lapalapítókat illeti meg, s a „régi” újság legfeljebb Карпати Ігаз Со fejléccel jelenhetne meg.Szerintünk azonban ennél fontosabb kérdés az, hogy melyik lapverzió lesz képes újra rendszeresen megjelenni, melyik élvezheti a jogfolytonosságot, melyik kap költségvetési támogatást, melyik örökli meg a lap tárgyi és szellemi vagyonát – és nem utolsó sorban a tízezer feletti előfizetőt.


Előzmények:

Frissítés, 2013. A lap történetének összefoglalóját és a szakadásról írt BDK-cikkeket lásd ezen az összefoglaló oldalon: a Kárpáti Igaz Szó története


Share

Vélemény, hozzászólás?

Kárpáti Vipera Nyúz © 2016 Frontier Theme