Azt gondoljuk, hogy a KMKSZ szélhámosságára bukkantunk

k-szemleSem impresszuma, sem e-mail címe nincsen annak a magyar Informatikai és Hírközlési Minisztérium (!!!) által támogatott honlapnak, amely nyilvánvalóan és kizárólag eme támogatás lenyúlása érdekében készült. (frissítés: az adott dmain alatt néhány éve már más tartalom olvasható)

„Ön egy olyan honlap tartalmát olvassa, amelynek szerkesztői és fenntartói arra törekednek, hogy jobban megismerhesse Kárpátalját, annak kialakult szellemi, kulturális értékeit.” – olvasható a nyitó oldalon. Az állításnak csupán annyi a szépséghibája, hogy „tartalom” nem igazán van, és sem a szerkesztőkről, sem fenntartókról, sem pedig, és legfőbbképp: Kárpátaljáról nem lehet semmit megtudni az oldalakat böngészve.

Lássuk, mit is támogatott az IHM.

A KULTÚRA alá sorolt színház, zene, irodalom, film, képzőművészet rovatok alatt csupán 1-1 anyag (!) olvasható, ezekből 2 megjelent a KMKSZ lapjában, a Kárpátaljában (ugyan mi értelme újraközölni??). Egy a Heti Válaszból van átvéve. Elég nehéz lenne cikknek, tartalomnak tekinteni, ami a film alatt olvasható (jószerével nem több egy filmográfiai adatnál). Irodalom gyanánt Penckófer János egyetlen verse olvasható (minősítésétől tekintsünk el) – azonban a szerző nevét nem sikerült helyesen leírni a lap készítőinek.

Nem járunk jobban a TUDOMÁNY rovathoz tartozó linkek megnyitásával sem. Két anyag egy könyvből van átvéve, egy a Kárpátaljából, két linkre pedig a Feltöltés alatt feliratot kapjuk.

Ennél is mulatságosabb az, ami a KÖZÉLET rovatban található. A figyelő linkre kattintva mindössze két lap fejléce (!) jön elő (a Kárpátaljáé és a Kárpáti Igaz Szóé), a tükör és a gazdaság – Feltöltés alatt.

Ha mindenütt csak egy-egy cikk van (vagy egy se), akkor vajh mit rejthet az ARCHÍVUM? Tessék megkapaszkodni: a Kárpátaljai Szemle című KMKSZ-őslap 1993-as (12 éves!!) évfolyamát, azaz dehogy, feltöltve csupán az első 3 szám van, de még azok is csak otromba és elég rossz minőségű beszkennelt oldal-képek formájában!

Ez eddig csak szélhámosság. Ami a LINKEK alatt található, az ellenben tolvajlás. A szerkesztők egy az egyben lelopták a társadalmi munkában készülő karpatalja.lap.hu linkgyűjteményét, még azt a fáradságot sem vették, hogy a többi lap.hu-ra mutató linkek mindegyikét kigyomlálják (pl. a több újság, több vár, több irodalom linkek! – megjegyzés: mivel a lap.hu szerkesztősége tiltakozott, később a linkgyűjtemény kicsit átszerkesztették – 2013)

Első ránézésre látszik: ez egy gyors és kevés munkával sok pénzért készített fantomhonlap. Ha sikerült érte lenyúlni a pénzt, akkor soha többé nem fogják fejleszteni, ha van még benne zsozsó, akkor tessék-lássék lesz még benne pár friss anyag, de csak, amíg tejel. (Példának lásd a Főiskola elhagyatott, hatékonyan évek óta nem frissített honlapját. – megjegyzés: pár évvel később a főiskolai website újra működni kezdett – 2013)

És hogy miért éppen most készült ez az oldal? Meg hogy mennyi pénz lehet egy ilyen buliban?

Eligazításul ajánljuk azt a cikket, amely az IHM által támogatott és a beregszászi főiskola keretében a holnapi napon átadandó beruházásról szól: eMagyar pont nyílik Beregszászon.

Előre hát az újabb milliókért!


PS. a 2013-as újraközlés alkalmából

A fenti cikkel hívta fel először magára a figyelmet a Kárpáty News. Kiderült, hogy a fantom-honlap a KMKSZ-vezérelte beregszászi magyar főiskola falai közt készült. A tanintézetben a fenti poszt megjelenése után kisebb botrányt keletkezett, ugyanis: bár a honlapnak a minisztériumi támogatás miatt persze nyilvánosnak kellett lennie, de a létét nem kívánták nagydobra verni, sehol nem közölték elérhetőségét és megszületéséről csak egy igen szűk kör tudott, ezért azonnal belső „nyomozás” indult annak kiderítésére, ki lehet a csapatban az áruló, aki a honlap címét kiszivárogtatta – és ki lehet az a Kárpáty Zoltán,  aki a Kárpáty News hírblogot jegyzi. Előbbire soha nem derült fény (nem is derülhetett, nem volt külső informátorra szükségem, a honlapra más – meglehetősen banális – módon találtam rá), Kárpáty kilétének pedig igen könnyen nyomára bukkanhattak volna minimális Google-nyomozással, ám – talán alábecsülve vagy nem ismerve a keresőben rejlő lehetőségeket – ők ennél bonyolultabb (és alantasabb) utat választottak: eleve rám gyanakodva azt az informatikus fiatalembert, aki történetesen ekkoriban nekik és nekem is végzett szolgáltatásokat, bízták meg azzal, hogy derítse ki a Kárpáty News tulajdonosának a kilétét. Mivel az illetőnek a köztünk és az internetszolgáltatónk közti közvetítő szerepe révén hozzáférése volt az internetes tevékenységem bizonyos adataihoz, s mivel erkölcsi tartása ebben nem akadályozta meg, nem vonakodott kis ügyfelét kiszolgáltatni a nagyobb megrendeléseket adó nagyobbiknak. …Ám közben hosszú hetek teltek el, az alternatív kárpátaljai hírblog pörgött,  egyre nagyobb olvasottságra és tekintélyre tett szert, odáig jutva, hogy már az írott sajtó is foglalkozott vele és hivatkozott rá.  A Kárpátalja Szemle leleplezésének a története is tovább gyűrűzött még egy ideig (a honlap ma is elérhető: pontosan egyetlen esztendőn át frissítették, folyamatosan kerültek fel rá – szinte kizárólag máshonnan átvett –  anyagok, a régi nyomtatott újság archiválásával is jutottak előre, aztán –  a támogatási pályázat lejárván –  soha többet nem frissítették; impresszuma soha nem volt…) 

Frissítés 2017-ben:

Valamikor az elmúlt években újra átalakították a webhelyet, leszedték az összes cikket és híranyagot (így például Penckófer János irodalomtörténeti monográfiájának a fejezeteit is), és semmi más, csupán a régi, nyomtatott Kárpátaljai Szemle 1993 és 2000 közötti számainak beszkennelt anyaga érhető el rajta. Ez így végül is egy hasznos archívum, ám hogy a cirka 50 vékonyka (24 oldalas) lapszám beszkennelésével és kirakásával járó, egy személy által 2-3 nap alatt elvégezhető munka vajon arányban van-e az eredetileg megpályázott összeggel, azon ma már csak azért nem érdemes elgondolkodni, mert mindazzal, ami az utóbbi tíz egynéhány esztendőben történt pénzlenyúlásban, ez a korai panama csupán kis gyerekcsíny.

A „Szemle-leleplezés”. További 2005-ös posztok a témában:

Hozzászólások a poszt eredeti közléséhez

kronológia alulról felfelé!

A hozzászólások egy ma már nem működő külső online alkalmazás (haloscan.com) segítségével kapcsolódtak az eredeti közlés helyéhez.

HOZZÁSZÓLÁSOk a Karpaty News cikkéhez (legújabb felül)

Én valóban a forum.index.hu-n edződtem. Ott ez a „mocskolódás” mindennapos történet. Úgy tűnik, Kárpátaljának még fel kell nőnie az internethez.

Kisbetű-nagybetű… Röhej, ez itt nem számít.

Mérges meg nem a világra és saját magamra vagyok, hanem a magukat a magyarság érdekvédelmi szervezeteiként feltüntető szervezetekre és annak elitjét alkotó emberekre vagyok.

Felőlem beszélhetünk a dolgokról név nélkül is, ha a kedves fórumozókat zavarja a kárpátaljai magyarság szent teheneiként tisztelt személyek név szerinti említése. (Megjegyzem, Dupka részemről azért örvend kiemelt figyelemnek, mert vele, illetve környezetének több tagjával vagyok munkakapcsolatban, így értelemszerűen az ő viselt dolgairól vagyok leginkább képben.)


Saman:
Azert talan olvass bele az index.hu torzsasztalaba, mielott pelda nelkul valonak tartod az itt zajlo eszmecseret.User:
Nem hinnem, hogy a nev kis vagy nagybetuvel valo irasa lenne az onmaguk iranti tisztelet legjobb kifejezoje.Hozott Isten mindkettotoket az interneten (szigoru kisbetu!), itt a dolgok maskent mukodnek.


Nocinek es karpatynak uzenem, hogy legalabb annyira tiszteljek magukat, hogy irjak nagy betuvel a nevuket.


Jaj de erdekes a forumotok
Elvagytok igy egymassal meg a mocskolodassal.
Egy kivansagom lenne- felfedni melyik nev alatt ki bujkal es mindezt megjelentetni a sajtoban elso lapot nagy betukkel (az Internet is megfelelne a celnak).
Rohonyi meg magara merges es a vilagra, csak masokon tolti ki haragat, bosszujat. Ideje lenne orvoshoz fordulni. ajnallak.
Persze mindenkinek felkellteted az erdeklodeset (ELISMERESEM), de minden csoda harom napig tart.
Na mentem, tobb idot nem fecserelek
rad es ratok.


Rohonyi,
Az alaptalan vadaskodasoknak semmi koze a valosaghoz. Jol ertesult ember latszatat keltve pocskondiazni mindent es mindenkit aki vagy akik Dupkaval kapcsolatosak nem csak aljassag, de jellemzi irojuk erkolcsi szinvonalat is. Sajnalatos, hogy ilyen emberek is vannak es meg magukat magyarnak valjak.


Felelosegunk tudataban kijelentjuk, hogy a HID hitelszovetkezetnek semmi koze Dupka penz ugyleteihez.


Így van… Beszéljünk inkább a lenyúlókról.


t. hozzászólók! ha lehet: a témáról és ne egymásról! ez elemi szabály a fórumozásnál.


Rohonyi! Mellebeszelsz. Feljelentesekre biztatsz, de megkerulod a kerdeseket. Mit tartasz uszitonak a kettos allampolgarsagon? Kinek vagy a loti-futija, ha szobeszedek alapjan sarral dobalsz meg mindenkit? Ki bizott meg, hogy terjeszd a rogeszmekent visszatero motivumodat a penzugyi machinaciokrol? Hany ezustot kaptal a lejaratasi kampanyert?


Kedves Ruszin! Nem igazán érdekelnek Kovács Miklós ügyei, azzal foglalkoozn más. Mindenre nekem sem lehet energiám. Az én szakterületem Dupka és csatolt részei.


A Híd Hitelszövetkezetnek nem ez a lényege. Ez csak egy erny?, amely mögött Dupka a pénzügyi machinációit végzi. Pobtosabban nem ?, hanem pénzögyi mindenese, Turoczi.


Rohonyi! Mivel az emlitett ropiratok nem voltak uszitoak, a rendorseg nem is fog nyomozast folytatni ez ugyben. Ha valakinek nem szivugye a kettos allampolgarsag, az nem Magyar! Erdekelne, te kinek vagy a loti-futija, mert Kovacs Miklos beszedei sokkal uszitobbak voltak.


A tobb leadott palyazat ellenere a Hid hitelszovetkezet a mai napig egyetlen palyazatot sem nyert.


Kedves Sarkadi! Bizonyítéskot akarsz? Akkor pl. jelents fel Dupkát és a Híd Hitelszövetlkezetét (Drugeth utca) az ukrán rend?rségen. Egy hátkutatás során sok érdekes dolgot találnának. El?kerülnének pl. azok a számítógépek, amelyeken az elnökválasztás alatt osztogatott uszító röplapok készültek. (Ez ügyben a rend?rség egyébként nyomozást folytat, de ki tudja milyen oknál fogva, Dupkáékig még nem jutoittak el. Pedig a röplapokat Dupka szeret?je, Fuchs Andrea gépelte, az anyag terítését pedig Dupka lóti-futi mindenese, Musz Antal irányította.) Ugyancsak zsákszámra foglalhatnánbak le hamis számlákat, amelyeket Dupka ipari méretekben állít el?, és ezekkel számolja el a magyarországi támogatásokat. Vagy… Soroljam?


Sarkadi! Ha én egy apácazárdában adom a szentet, miközben egy büdös ká vagyok és ezt a fél város tudja rólam, akkor ideje, hogy valaki kitűzzön a zárdakapura egy rólam készült karikatúrát, ahol azzal a 10 férfival kefélek.
Remélem, te is köztük lennél


Tisztelt noci.
Egy tudni valamirol, mas pletykalni valamirol szobeszed alapjan. Ha en azt hallottam valahol hogy magat minden este tiz ferfi huzza meg, ez nem biztos, hogy ugy is van. Vagy maga is feltunosdit akar jatszani?


Dear Sarkadi, a magyar szervezetek maguk járatják le magukat. Mindenki tud a mocskos ügyekről, elsikkasztott milliókról, kiszorítósdiról. Ez közbeszéd tárgya. Itt legalább azok is olvashatják, akik még hamis illúziókban ringatóznak. Te is ezt teszed? Hagyd abba, plíz.


Kedves forumosok!
Az igaz, hogy mindenrol nyilvanosan kell beszelni, viszont kulombseget kell tudni tenni a tenyek es egyszeru szobeszed es ragalmazasok kozott.
Ha valakit alaptalanul vadolunk valamivel ez valoban mocskolodas es semmi koze nincs a nyilvanossaghoz, a szovjet idokhoz.
A mocskolodas, a ragalmazas valoban lejaratja a kulfoldi magyarsagot, azok kepviseloit. Ha irunk valamirol, illik tenyekkel is alatamasztani, melyek azonban az esetek 99-ban hianyoznak. Ezek utan az a velemenyem alakult ki, hogy a szerzo egy szuk kort kepvisel, kiknek celja nem csak az adott honlap olvasottsaganak felfuttatasa, hanem konkret szemelyek lejaratasa is. Vajon ugy gondoljak, hogy az adott anyag elegendo az allami hatosagoknak kirakatperek krealasahoz? Nem tudom, hogy a nevtelen besugoi celjukat elerik-e, de az biztos, hogy a karpataljai magyar szerevezetek lejaratasat az Anyaorszag szemeben – igen.


Kedves Szergej. Az a rengeteg mocsok, ami itt el?jön, a kárpátaljai magyar szervezetek terméke (ürüléke?). Egyszer végre el kell takarítani. Ez nem a kárpátaljaiak lejáratása. Lehet szépet és jót hazudni (ahogyan ezt a hivatalos sajtó teszi), de közben mindenki tudja, hogy mi zajlik körülötte. Szerinted jobb folyamatosan hazudságban élni?


Szergej ! Akkor csinaljuk azt , amit a szovjet idokben ? Szepitsuk a valosagot , s kikozmetikazva rakjuk a vilag ele ? Nekunk nem kell szegyelnunk magunkat , hanem azoknak kell ezt megtenni , akikrol szolnak az irasok .


Nem akarok senkit nevén nevezni, hisz nem reklámozok senkit. Rá kell jönnünk, hogy a közzétett írásokban, bárkikről is szól, magunkról, kárpátaljaiakról írunk.
Bravó!Járassuk csak le a kárpátajai magyarságot a világ előtt!!! Végre egy remek fórum, mely „túltesz” a kárpátaljai sajtóban megjelenő magyar-magyar mocskolódáson.Így már nem csak mi tudjuk, hanem tudja az egész világ.


Azért kiváncsi leszek, hogyan fognak a gyakran utólagos finanszírozású európai támogatásokkal elszámolni. Az biztos, hogy a helyben kitöltött nakladnakat ők nem fogadják el. Be kellene ismerni, még messze nem vagyunk felkészülve arra, hogy európában pályázzunk.


Dupka valóban kezd lecsúszni, mert olyan nyilvánvalóan és átlátszóan nyúl le pénzeket, hogy már akkor is szemet szúr, ha nem néznek oda.


Hát igen, Kincs manapság napjainak jó részét a nyíregyházi megyeházán tölti. Heti négy-öt pályázatot ad be az EuroKlip-hez.


Én inkább Kincs Gábort (ugyanaz az alom) ajánlanám pályázat ügyben. Dupka neve nem mindenütt cseng valami jól m.o.-on sem. Persze attól is függ, hogy milyen pályázati kategóriában utazik az ember.


Extremeboy: Nem csak szervezethez lehet beállni, hanem van egy-két olyan személy, aki mellé érdemes oaállni. Most pillanatnyilag pályázat-ügyekben Dupkának fut legjobban a szekere. De az tény, hogy Dupka elviseléséhez gyomor kell…


Az Alapszabályzatától eltérően a KMKSZ csak a KMKSZ odaadó tagjainak érdekeit védi.
Az UMDSZ meg?


Hol lehet gyorsan pénzhez jutni, melyik szervezetben? Odairatkozom. Tavaly és idén is számos pályázatot adtam be,ici-pici sikerrel. Viszont majdnem mindenki, aki emlékműre, megemlékezésre, gyertyagyújtásra pályázott, az nyert! Én az élőknek szerveznék, bár látom a ‘tegyük mihamarabb Kárpátalját egy nagy ravatalozóhelyszínné’ tematikus pályázatokra nagyobb igény van nekünk. Ugye? Majd nekünk is nyernek pályázati pénzeket, ha alulról szagoljuk Ibolyát.


Mind a KMKSz-ben , mind az UMDSz-ben sok a spanyol : Lopez , Lopaz .


Na, hagyjuk a magyar adófizetőket. Az állami bevételeknek csak töredéke a civil adó.


onepira:
NEM. A magyar adófizet?kt?l, és a kárpátaljai magyarok el?l nyúlják le.


onepira: sajatjukat!?


onepira: a sajatjukat?


A végeredmény hát: legyen az KMKSZ, UMDSZ stb, mindegyik lenyúl.
De kitől?
Mindkettő a kárpátaljai magyarok érdekképviseletét vállalta alapszabályzatilag.
Tehát tőlünk nyúlják le.
Végül is, kinek az érdekeit képviseli egyik is, másik is?


Hali, en csinalom a karpatalja.lap.hu-t tenyleg nem szep hogy lenyultak a linkjeimet, de majd megy egy mail a miniszteriumnak mivel mas elerhetoseg nincs az oldalon.
A startlap amugy eleg alergias a linklopasra, szal lehet inkabb majd ok irnak…Udv Kolos


igen, a kárpátaljai hivatalos honlapok mindegyike retteg a szabad olvasói véleményektől, egyiknek sincs fóruma.
a KMKSZ-nek írni: a világ leghaszontalanabb dolga.


Mit akartok, hisz a Főiskolának sincs normálisan frissitett honlapja. A KMKSZ-é még kinéz valahogy, de egy e-mail cimet legutóbb nem találtam rajta. Úgyanis irni szerettem volna nekik.


Ez szép… Korábban a Dupka is kockás füzetlapon számolt el, de sokat fejl?dött, és ma már nagyon mutatós számlákat készít.


A másik ilyen társaság a Brenzovics László nevével fémjelezhető konglomerátum (KMKSZ – Főiskola és a fenntartó alapítványa – Kárpátalja lap, nemzeti színház, a közös bennük egy személy: Brenzó). A módszer nagyon egyszerű. Magyarországi támogatásokat és pályázatokat pályáznak meg. Kapcsolataikat felhasználva általában biztosra mennek. Tehát, ha pályáznak, akkor általában nyernek is. Majd ezek után felmutatnak valami kamu teljesítményt. A magyarországi pénzosztók felé pedig kockás füzetlapon összeadott számsort adnak be elszámolásként. A jövedelem az elszámolt összegek és a tényleges költségek különbsége (csökkentve kisebb kiadásokkal, amelyekkel a magyarországi pályázati elbírálkások olajozottságát kell biztosítani, magyarul a kenőpénzt).


Talán a legjobban kereső lenyúló társaság a Dupka nevével fémjelezhető konglomerátum (KVK-MÉKK-Információs Iroda-Híd Hitelszövetkezet-UMDSZ-stb., a közös bennük egy személy: Dupka). A módszer nagyon egyszerű. Magyarországi támogatásokat és pályázatokat pályáznak meg. Kapcsolataikat felhasználva általában biztosra mennek. Tehát, ha pályáznak, akkor általában nyernek is. Majd ezek után megrendeznek valamilyen kamu rendezvényt, általában fillérekért. A magyarországi pénzosztók felé pedig fénymásolt, hamis számlákkal számolnak el. A jövedelem az elszámolt összegek és a tényleges költségek különbsége (csökkentve kisebb kiadásokkal, amelyekkel a magyarországi pályázati elbírálkások olajozottságát kell biztosítani).


Mára Penckófer János nevét helyesre javították a Szemle honlapján.
Már megérte cikizni őket! Ha még a linkgyűjtemény forrását is feltüntetik…!


nevetséges! ha én próbaszámot csinálnék, nem az lenne az első, hogy TÁMOGATÓ nevét ráírom, azt hogy ki csinálja, azt pedig nem. ezért már megkapták vkik a pénzt, légy nyugodt.

kiderült cím? besúgó van a KMKSZben! valaki, akinek nem tettetek eleget a zsebébe.


Eleve hogyan derült ki ilyen gyorsan a címe? Érthetetlen!


Érdeklődtem egy kicsit a témában. Ez a lap augusztus 11. én kb. 10 órakor került fel. Próbaszám, vagy inkább technikai főpróba. És 17:04-kor már megjelent a reakció. Ez aztán gyorsaság. Kezdek teljesen összezavarodni: kárpáthy nem reklámot akar csinálni egy induló lapnak???


Támogatások lenyúlására létrehozott honlap… Ez els? pillantásra olyan dupkás. (Ebben a m?fajban Dupka utolérhetetlen.) De mos kivételesen inkább valamilyen KMKSZ-közeli vállakozás lehet a háttérben.

 

web seo: laptop szerviz BP – blogolok | informatika: laptopom


Share

Vélemény, hozzászólás?

Kárpáti Vipera Nyúz © 2016 Frontier Theme