6 filléres ötlet a rusztikus fürdőszoba kialakításához

rusztikus fürdőszoba

A rusztikus stílus sosem megy ki a divatból, egy örök kedvenc marad sokunk számára, hiszen rendkívül hívogató és otthonos érzést tudunk vele csempészni házunk bármelyik helyiségébe. Sokan gondolják, hogy ezek kialakításához sok pénzre van szükségünk, ám ez egyáltalán nem így van, hiszen akár 6 filléres ötlet elég a rusztikus fürdőszoba kialakításához.

1, Egyedi fürdőszoba bútorok

Először is kerüljük az egyforma garnitúrákat, hiszen remek rusztikus hangulatot teremthetünk például egy önmagában egyedi darabbal, ami akár egy kicsit viseltebb hangulatot is áraszthat magából. Legyen szó kisebb vagy akár nagyon fürdőszobáról karakter adhatunk a helységnek csupán egy pár kiegészítő segítségével is, amiket szerencsére napjainkban már online is megrendelhetünk a hatalmas választékból. Ráadásul ma már a rusztikus fürdőszoba bútorok választéka online is igen széles, hogy bárki megtalálhassa a maga számítását.

2, Figyeljünk a bútorok színére!

A rusztikus hangulat elérése érdekében a legjobb, ha vagy nagyon sötét vagy egészen világosabb bútor elemeket választunk fürdőnkbe, a döntés csakis rajtunk áll. Fürdőszobákba inkább a világosabb árnyalatokat szokták ajánlani, hiszen ezáltal az egész tér nagyobb és világosabbnak is tűnhet, ami remekül jöhet abban az esetben is ha például kisebb tér áll csak rendelkezésünkre. Azért is jó választás még a fehér mivel így a más kiegészítőkkel és bútorokkal való társítás is sokkal könnyebben fog majd menni, legye szó bármilyen más színről, textúráról vagy esetleg formáról.

3, Kezeljük a faanyagokat!

A rusztikus stílusnak az alapja, hogy egy megviseltebb régibb hatást keltünk bútorainkkal és kiegészítőinkkel. Bútoraink vagy fapolcaink esetében ezt a hatást nagyon könnyen elérhetjük azzal, ha lekezeljük a fát egy kifejezetten erre való festékkel, ami segítségével könnyedén kopott hatást adhatunk darabjainknak.

4, Természetes anyagú bútorok, kiegészítők

Rusztikus stílus elérése érdekében mindenképp fontosak a természetes anyagból készült bútorok, ami a legtöbb esetben a fa. Fürdőnkbe beszerezhetünk fa komódokat, szekrényeket vagy akár fali polcokat is, amiknek később kezelhetjük a felületét a még régimódibb hatás érdekében.

5, A padlónál is törekedjünk a természetességre!

Csakúgy, mint ahogy a bútorok esetében is a padlónál is a legjobb, ha a természetességre törekszünk és egy fa padló mellett döntünk. Nagyon otthonos és hívogató hatást érhetünk el a fapadlókkal, főleg akkor ha egy puha szőrős kis szőnyeget helyezünk el rajta, mondjuk egy sötétebb barna padlón egy fehér gyapjú szőnyeg nagyon jól tud mutatni.

6, Keverjük a rusztikus stílust más trendekkel is!

A rusztikus stílusban az a legjobb, hogy nem kell, hogy minden elem stílusában ugyanolyan legyen, sőt kifejezetten ajánlott kevernünk más stílusokkal is, amik az alábbiak lehetnek:

Mediterrán rusztikus stílus

Ennél a különös kombinációnál a stílusok anyagait állítjuk össze. Ezt a stílust leginkább a fabútorok, gerendák valamint terrakották jellemzik, színében leginkább a sötétebb árnyalatok jellemzők rá.

Modern rusztikus stílus

Két teljesen ellentétes stílus, mégis kiegészítik egymást, hiszen mindkettőről elmondhatjuk, hogy az egyszerűség az alapjuk, megjelennek itt keményfa ajtó, ablakok, kandallók, valamint minimalista bútorok. Ennél a stílusnál leginkább a használhatóság a főbb szempont.

Összegezve

Tehát abban az esetben sem kell milliókat költenünk otthonunk dekorálására, ha megfogott volna minket a rusztikus stílus, hiszen napjainkban már könnyedén akár filléres ötletekkel is feldobhatjuk fürdőszobánkat a rusztikus stílus jegyében.

 


Share
Updated: 2022-01-27 — 20:08

Vélemény, hozzászólás?

Kárpáti Vipera Nyúz © 2016 Frontier Theme