A Google Glass okos-szemüveg

Google okosszemüveg a dugók ellen?

Navigációs eszköz + okostelefon az autósoknak

google okosszemüveg

Google Glass okosszemüveg

Bejárta a világsajtót a hír: itt van a Glass Enterprise Edition 2. Nem csalás, de lehet, hogy kicsit ámítás.

Legalábbis 2013 óta várunk rá… Jól jönne, ha megvehetnénk az Ofotértban. Csakhogy eredetileg ezt az okos szemüveget első bejelentésekor nem arra szánják, hogy minden optikai bolt polcain megtalálható legyen, tehát nem divatos árucikknek és nem rajongott játékszernek, hanem üzleti felhasználásra szánt okoseszköznek szánt a a Google-marketing. A 999 dolláros intelligens eszközt ma sem afféle konzum termék, pr árucikk, hiszen nem lehet közvetlenül megvásárolni, hanem csakis a Google viszonteladói csatornáin érhetik el az érdeklődő cégek és vállalkozók. A cég szerint a Glass EE2 immáron készen áll arra, hogy versenybe szálljon a hordozható eszközök, mobil kütyük egyre növekvő piacán.

Smart Glass közlekedési dugók ellen

2013-ban még az volt a kérdés, tényleg egy szemüveg segíthet a dugók ellen? Előresorolni a torlódásban. Vagy akár parkolni? A Mercedes Palo Alto-i fejlesztőközpontja érdekes lehetőségeket lát a Google Glass-ben. A szemüvegbe költöztetett okos-telefon nem kiváltaná, hanem új funkciókkal bővítené az autó meglévő navigációs rendszerét.

A fejlesztőközpont elképzelése szerint a szemüveg együttműködne az autó navigációjával, így a szemüvegbe beállított úticél beszállás után a belső képernyőn jelenne meg, majd kiszállva ismét a szemüvegen kijelzőjén futna. A mérnökök szerint ezzel tökéletes lenne a navigálás közbeni ajtótól ajtóig élmény, valamint a szemüveg internetkapcsolatát kihasználva további, az úttal kapcsolatos információkat jeleníthetne meg. Olyan hétköznapi problémákat oldana meg ezzel, mint a parkolóhely-keresés, vagy a dugók elkerülése.

Google Glass Enterprise okos szemüvegNem a Mercedes az első és egyetlen gyártó, amely be szeretné vonni a hordozható eszközöket és az okosszemüveget az autózásba. A BMW a maga oldalán hasonló elképzelésen dolgozik, fantáziát lát benne, de ők inkább a Google Glass Enterprise Edition mobiltelefon navigációs funkcióját próbálják felhasználni. Szerintem tényleg jó lenne ha megvalósítanák ezt az új navigációs rendszert, mert sokkal egyszerűbb és könnyebb lenne a vezetés.

Első helyen a biztonság – Google előresorolás


Share

Vélemény, hozzászólás?

Kárpáti Vipera Nyúz © 2016 Frontier Theme