Meghekkelték a MÉKK honlapját

Elég ritkán fordul velem elő, hogy a MÉKK szegényes honlapján évek óta változatlan anyagokat szottyanjon kedvem olvasgatni. De most valaki levélben adatokat kért tőlem, így megnéztem: egy tájékozatlan érdeklődő megtalálja-e neve alapján a szervezet honlapját. Eléggé megdöbbentő dolgokat tapasztaltam.

Először is: ha a Google keresőbe beütjük, hogy Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közössége – akkor az első találat nem a keresett, hanem az „ellen”szervezett, a KMKSZ:

Sőt, a MÉKK honlapja nincs benne az első 100 találatban (ennyit megnéztem kíváncsiságból). Mindez azonban még magyarázható lenne azzal, hogy a MÉKK-nek fogalma sincs a keresőmarketingről és egyáltalán nem fontos nekik, hogy a neten könnyen megtalálhatók legyenek. Így aztán a puszta említések a saját honlap elé kerülnek a találati listán.A dolog attól válik furcsává, hogy az első találalra adódó KMKSZ-címlapon egyáltalán nincs említve az értelmiségi közösség neve. Hogy ennek ellenére hogyan lehet első a találati listán, arra van keresőmarketinges módszer, de őszintén szólva nehezen tudtam volna elképzelni, hogy a KMSZ szakembereket dolgoztat azért, hogy külső linkek sokaságával elérjék, a konkurens szervezet nevére az ő szájtjuk legyen az első.Ideig jutottam tűnődésemben, amikor rászántam magam: most már csak megnézem a MÉKK honlapját is. A címét tudtam fejből:

http://www.hhrf.org/mekk/

– a döbbenet itt következett: erre a címre is a KMKSZ-címlap jön le, igaz, kicsit szegényes, képek nélküli formában:

A munkácsi vár látképe és rá tett feliratok ugyan hiányoznak, a jobb oldali (a képen nem látható) linkek sem működnek, ám ez kétségkívül a KMKSZ-honlap címoldala, hangsúlyos helyen a szevezet email-címével.Bizony nagyon úgy fest, hogy a MÉKK honlapját meghekkelték. El is játszottam a gondolattal: Kovács Miklós kiadja az utasítást, hogy Dupka Györgyöt meg kell hekkelni, hadd pukkadjon meg mérgében. Gyuri pedig már szervezi az ellenakciót: a sok egyéb hadakozás után kibontakozóban a kárpátaljai  magyar hekkerháború…


PS. 1. A MÉKK-honlap belső oldalai változatlanul elérhetők (annak, aki tudja a címűket), például: http://www.hhrf.org/mekk/tortenete.html – tehát csak a címoldalt írták felül.
2. Sejtésem szerint a címlap hosszabb ideje leledzik ebben a feltört állapotban, csak – mivel a MÉKK-honlapot a kutya sem nézi – eddig nem vették észre. Különben a webmesterük néhány kattintással már visszaállította volna.
3. Mivel én vettem észre a dolgot, természetesen mind a MÉKK, mind a KMKSZ azt fogja terjeszteni, hogy én voltam a hekker.

—————

Frissítés sokkal később: a MÉKK honlapja már visszaállt (de továbbra is évekkel ezelőtti változatlan alakját mutatja) és a szervezet nevére keresve egy ideje már a találati lista élén áll.


Share
Updated: 2017-01-11 — 21:15

Vélemény, hozzászólás?

Kárpáti Vipera Nyúz © 2016 Frontier Theme