Solyom László a belga Magyarországon

Beiktatták hivatalába Sólyom Lászlót, a Magyar Köztársaság harmadik köztársasági elnökét. Az alkalomból terjedelmes interjút közöl vele a Magyar Hírlap. Ebből többek között megtudtuk, hogy amennyire távol kívánja magát tartani a pártoktól, épp annyira a közvélemény megnyerésére sem törekszik, nem kíván a nép „szeretett elnöke” lenni. A beállítottsága felől érdeklődő riporteri kérdésre pedig azt válaszolta, hogy: „A konzervatívoknak liberális vagyok, a liberálisoknak konzervatív. Én vagyok a belga Magyarországon.” – Ez felettébb szimpatikus!

Szólt a határon túli magyarság problémájáról is.

„A határon túli magyarok ügye túlságosan érzelmi és pártpolitikai üggyé vált, pedig sok a szakmai kérdés, amelyet például a kettős állampolgársággal kapcsolatban tisztázni kell. Az igazi kérdés az, vajon a kettős állampolgárság-e a legjobb megoldás, nem pedig az, hogy jogilag miként fogadja el az EU, hiszen elfogadja.”

Más kérdésekben is igen megnyerő válaszokat adott. Továbbra is ki kíván állni például a szólásszabadság és a magyarországi kisebbségek védelmében. A várhatóan eldurvuló politikai kampányban a normákon túllépő politikusokat négyszemközti beszélgetéseken kívánja önmérsékletre inteni. Hivatalos ügyeit intézni bejár majd a Sándor-palotába – de dolgozni otthon fog.

Elnök Úr! A Karpaty News jó munkát kíván Önnek. Ideje lenne, hogy valaki gatyába rázza ezt az elzüllött politikai bagázst.


Share
Updated: 2013-06-14 — 13:41

Vélemény, hozzászólás?

Kárpáti Vipera Nyúz © 2016 Frontier Theme