Hazugtolvajgyilkosok törtek a becsület lovagjaira

Nem fukarkodnak a jelzőkkel a Kárpáti Igaz Szó Kőszeghy Elemérhez hű munkatársai az UMDSZ-nek elkötelezett lap, az Ukrajnai Magyar Krónika hasábjain közölt friss kifakadásaikban (a lap már régóta megszűnt, archívuma nem érhető el 2013). Jogtiprással, a lap „ellopásával”, hazugsággal, sőt, még ha átvitt értelemben is, de gyermekgyilkossággal is vádolják ellenségeiket. Szó se róla, ha hitelt lehet adni a tényekre vonatkozó állításaiknak (és amennyire tudjuk, a tények nagyrészt igazak, inkább az olvasattal van a baj), akkor az ellenük fellépők eljárása éppenséggel nem a lovagiasság szabályainak precíz betartásáról tanúskodik. Ezzel szemben magukat természetesen a becsület bajnokainak tüntetik fel és továbbra sem esik egyetlen szó arról, hogy talántán esetleg ők is hibázhattak.

Vajon amikor pártlapként működtek és a hatalmi szentháromság szolgálatába álltak (Janukovics az atya, Gajdos a fiú, a szocdem a szentlélek) nem gondoltak arra, hogy ha a vesztes oldalon találják magukat, akkor ennek következményei lesznek? Milyen alapon hivatkoznak a sajtószabadságra, ha ők maguk szegődtek egy politikai érdekcsoport csatlósaivá? A szabadság a függetlenséggel kezdődik – és ők meg sem próbáltak függetlenek lenni. Akkor miért vannak ennyire MEGLEPŐDVE?

Meglepetésükről nekünk a közismert vicc jut eszünkbe, amely arról szól, hogy a tehenes gazdához azon a napon érkeznek az úri vendégek, amikor a fedezőbika munkálkodik a fekete és a tarka tehénke körül. Meg is bízza a gazda a kisfiát, hogy amíg ő az urakkal tárgyal, figyelje a fejleményeket, és ha történik valami, jelentse neki. Szalad is a legényke hamarost: „Édesapám, édesapám! A bika megbaszta a fekete tehenet!” Röstelli a gazda a durva szót az urak előtt, utasítja a fiút, hogy legközelebb azt mondja: meglepte a bika a tehenet. Jön is kisvártatva a fiúcska újra: „Édesapám, a tarka tehén meglepődött!” – „Hogy-hogy meglepődött?” – „Hát úgy, hogy a bika másodszor is a feketét baszta meg.”

Egyébként kedd van, keddi Igazszó ellenben nincs, sem nyomtatva, sem az interneten. Ez pedig nem meglepetés, hanem botrány.


Share

Vélemény, hozzászólás?

Kárpáti Vipera Nyúz © 2016 Frontier Theme