Vipera: Karpaty News

Baszkuráció és sziszegő nyelvöltögetés Ungon-Bergen által oda-vissza - KEKECBLOG

web

Van-e igény Orbán Viktor lemondására?

Share
orban-viktor-lemondott

Ezzel a mozdulattal adta be Orbán Viktor a lemondását

A minta nem reprezentatív. De talán jellemző… Van nekem egy jó kis weboldalam, amely az Orbán Viktor lemondott kifejezéssel indított internetes keresés eredményére az előkelő 1. találatot adja a Google-listán. A honlap a seo törzsbeli pirézek akciójának minősülő virtuális megelőzöttség jegyében született. Ez egy olyan webakció, amelynek során egyes várt eseményeknek előre elkészítem az internetes reprezentációját. A közéleti-politikai véleménynyilvánítás mellett az ilyen online megmozdulások más célt is szolgálnak: növelhetik a honlaprendszerem értékét az esetben, ha a várt esemény bekövetkezésekor tömeges rákeresés és rákattintás történik. (Schmitt Pál esetében ez már bejött nekem…). Nos, úgy tűnik, a magyar miniszterelnök lemondása iránt van bizonyos társadalmi igény, legalábbis talán erre lehet következtetni abból, hogy a fenti vagy ahhoz hasonló kifejezést naponta elég sokan begépelik a Google keresőbe. Hogy közülük hányan kattintanak rá az én weboldalamra, azt pontos statisztikával tudom szemléltetni. Az alábbi táblázat az interneten gyengének számító szombati és pénteki nap adatait mutatja: (tovább…)


Share

Domainvesztések Kárpátalján

Share

El-eltűnik a Kárpátalja. Mármint a lap, a KMKSZ szócsöve az internetről. Úgy tűnik, a fiúk hajlamosak megfeledkezni arról, hogy honlapjaik domainnevének az előfizetését időben megújítsák. Pár éve a karpatok.uzhgorod.ua cím alatt még a KMKSZ honlapja, a karpatok.uzhgorod.ua/hetilap alatt pedig a Kárpátalja c. hetilap online kiadása futott, aztán a domain kicsúszott a kezükből, valaki megszerezte, felrakott egy érdektelen honlapot, ami azóta sem frissül:

karpatalja

Számos helyen még mindig ez az oldal van belinkelve, hiába kattint valaki a lap fejlécére, a fenti érdektelenséget kapja évek óta.

Most meg, úgy tűnik, a hetilapjuk online oldalának azóta használt domainét – karpataljalap.net – is elvesztették, a lap helyett napok óta egy hibaüzenetet tartalmazó oldalt tölt be a böngésző:

karpataljalap

Ezzel szemben a Kárpáti Igaz Szó honlapja épp most újult meg.

Frissítés: egy röpke hét kihagyás után újra bejön a hetilap az adott címen.

Frissítés 2013.  Akkor nem hívtam fel rá a figyelmet – gondoltam: ha észreveszik jó; ha nem veszik észre, még jobb – de utólag kifecsegem, hogy a KMKSZ szervezeti honlapjának és online lapjának a helyére feltett érdektelen szövegek számomra is nagyon meglepő módon az én egyes blogjaim 2007-2008-as bejegyzései voltak, bár kissé torzított formában. Akkoriban zajlott a linkfelhő és a seonyár2008 szavakra indított keresőoptimalizálási verseny és én elég sok posztot közzétettem annak érdekében, hogy a versenyeken jól szerepeljenek oldalaim. Ezen kívül pedig egy üzleti oldalt is optimalizáltam az alkoholszonda kulcsszóra, írtam jópofa álhíreket – nos, ezek fel-felkerültek erre a kárpátaljai ál-honlapra. Ezért esetleg akadhattak a KMKSZ köreiben, akik azt hihették, én szereztem meg a domainjüket. Hát nem, nem én voltam – bár nem lett volna ellenemre, hogy borsot törjek az akkor már bő évtizede igen arrogánsan és kirekesztőleg működő Szövetség orra alá. De hogy a szövegeim hogyan kerültek ezekre a kamu oldalakra, az mai napig rejtély számomra. A saját posztjaimat már rég töröltem, de az alkoholszondát csempésző tiszasalamoni asszony történetét ez a webhely – http://www.karpatok.uzhgorod.ua/ egyelőre őrzi.

karpataljalapMás: Mi a weboldal optimalizálás? – Első hely a Google keresőben


Share

Gyarapszik a kárpátaljai webtemető

Share

2005. október 10., hétfő:

Azt láttuk, hogy gyarapszik a kárpátaljai webtemető

Ami azt illeti, egy kicsit unjuk a kárpátaljai honlapok elmarasztalását. De mit tegyünk, ha dicsérni nem igazán lehet őket. Vagyis alig néhányat. Mivel azonban nem egy esetben előfordult, hogy kritikánk magvai termékeny talajra hullottak (ah, de szépen szóltunk!), így folytatjuk áldozatos és roppant hasznos munkánkat Kárpátalja internetes jelenlétének jobbá tételében. (Mindez persze nem igaz, a helyzet az, hogy valójában imádunk csomót keresni a kákán és egyelőre dehogy unjuk az Antonius-i magatartást: “Temetni jöttem, nem dicsérni”)

Nehezen tudnánk eldönteni: mi jobb, ha egy szervezetnek egyáltalán nincsen honlapja, vagy ha van, de – olyan, amilyen. Számos esetben fel lehetne tenni a kérdést: van-e reális célja, haszna egy-egy honlapnak, nem csak arra való-e, hogy valamennyi pályázati pénzt meg lehessen rá szerezni, el lehessen számolni. Többször szóvá tettük, hogy egyik szervezetünk szájtjának sincsen fóruma, nem egy esetben a megadott e-mail-cím sem működik (vagy ha igen, nem reagálnak az “olvasói érdeklődő levélre” – erről egy későbbi alkalommal felmérést szándékozunk készíteni és közzétenni). A kapcsolattartás funkcióját így nem igazán töltik be. Ennél persze fontosabb a tájékoztatás. Márpedig tájékoztatni egy honlap sok mindenről tud. Minden szervezet fontosnak tartja, hogy önmagát bemutassa. Ám a naprakészségre igen kevesen törekszenek.

Ezúttal két ifjúsági szervezet honlapjára látogattunk el. Mindkettő ugyanazon a nagyobb magyarországi rendszeren belül fut, amely Metszés.hu néven ismert. A portál üzemeltetői, jórészt kormányzati támogatásoknak köszönhetően a határon túli ifjúsági magyar szervezetek számára ingyenesen megtervezik és elkészítik honlapjaikat. Ezzel a lehetőséggel Kárpátaljáról két csapat élt.

A kivitelezés mindkét esetben profi munkára vall, jó benyomást kelt az egyszerű, de mégis mutatós és egyéni designe, áttekinthető és jól működik a linkrendszer. Amivel baj van, az inkább a tartalom – erről azonban már nem a Metszés.hu tehet.

A KMKSZ Ifjúsági Szervezete illően bemutatkozik a nyitó oldalon. Jobbra fekete-fehér fényképek, nem túl sok és nem is hivalkodó, a főhasábon a szervezet jellegét és tevékenységét ismertető, ugyancsak illően rövid szöveg. Kellemes színharmónia.

Megtudjuk, hogy egyéb feltételeken túl a szervezet tagja az lehet, aki elfogadja az Alapszabályt. Ám magát az Alapszabályt hiába kerestük, így nem tudtuk eldönteni, belépnénk-e, ha elég fiatalok lennénk hozzá (nem vagyunk). Az induló oldalon egyetlenegy árva link található a további böngészéshez: ez a bemutatkozó szöveg alatt ígéri a területi és testületi felépítést. Be is jön. Jobbra újra színtelen fényképek, ezúttal a tisztségviselőké, középen a szöveg, amely nem mentes kisebb-nagyobb nyelvhelyességi és központozási hibáktól. De kis jóindulattal még elmegy. Megtudjuk, 2005-től ki a szervezet elnöke, és már éppen örvendeznénk az oldal frissességén, ám az Aktuális linkre kattintva kicsit lehűlünk: “feltöltés alatt”. Ki tudja, mióta tart a feltöltés. Esztendőkben mérhető, annyi bizonyos.

Csak egy kicsivel járunk jobban, ha a Rendezvények-re kattintunk: itt egyetlen árva újabb linket találunk, erről továbblépve pedig a 2002-es (!) Aréna-sátortáborról szóló rövid beszámolót olvashatjuk el (a helyesírás miatt is bosszankodhatunk egy keveset). Jobbra ezúttal színes képek, kicsit kiesve a stílusból.

Na mi van még? Semmi. Illetve a Kapcsolat link alatt még megtaláljuk a szervezet e-mailjét, két telefonszámot. És ezzel be is jártuk a teljes rendszert.

A semminél több, a valaminél kevesebb. Sem Alapszabály, sem részletes tevékenység, sem tagnévsor, sem rendezvények – a tudatlan idelátogató azt is gondolhatná, hogy a 2002-es tábor óta semmit sem szerveztek. Pedig fiataloktól az ember méltán várna pezsgést, frissességet.

A Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetségének honlapja talán még az előbbinél is puritánabb, kicsit talán már szegényesnek mondható. A nyitó oldal rövid ismertetést kínál, tetejében ígéretes linkekkel. Ám a kattintások itt is csalódást okoznak. Az Aktuális rovatban  mindösszesen egyetlen hírként az szerepel, hogy az ungvári egyetemistákat tömörítő szervezet a beregszászi főiskolások hallgatói önkormányzatával március 29-én  ernyőszervezetet alapított Magyar Diákszervezetek Kárpátalján címmel. Március 29-e elég régen volt, de még megjárja az aktuális rovatban, gondolnánk. Igen ám, de ez a március 2003-ban volt… (Magáról az ernyőszervezetről alig lehet tudni valamit, hacsak azt nem – természetesen más forrásból – hogy az idén 150.000 ezer forintos minisztériumi pályázatot nyert egy programjára).

Tagság link alatt megtudjuk, kik lehetnek tagok, szükséges az Alapszabály elfogadása is, de ennek a dokumentumnak a szövege erről a honlapról is hiányzik. A Történetünk-ben a 2000-es események a legfrissebbek, a Rendezvény oldalon csupán néhány tavaszi esemény dátuma és neve szerepel – nem tudni, melyik esztendőből.

Az aLap rovat alighanem egy diáklapra utal, az oldalon néhány be nem linkelt név és cím, no meg a jelzés: “szövegek hamarosan”. Sejtésünk szerint ezt az ígéretet sem az idén tették a honlap felelősei.

A ha-HÓ egy 2002-es (!) táborról számol be, a Madiszk-re ugyanaz jön le, mint az Aktuálisra! Végül az oldalról link alatt még megtudhatjuk, hogy a honlapot a metszés.hu készítette és True Color színmélységet ajánlanak logón látható turulmadár miatt. Ennyi.

Tartalmi szempontból ez a honlap is ugyanolyan siralmas, mint a másik ifjúsági szervezeté. 2-3 éve gyakorlatilag nem frissült, nem lehet semmit megtudni az idei, tavalyi rendezvényekről, de még tavalyelőttiekről se nagyon. Nincs Alapszabály, nincs tagnévsor. Itt még a fotók is hiányzanak.

Ha jól értjük, a helyzet a következő. A Metszés.hu továbbra is ingyen és bérmentve, s ahogy írják, 5 munkanap alatt elvégezné a frissítéseket. Annak, hogy a honlapok eleve hiányosak és évek óta nem frissülnek, egyetlen oka lehet: az ifjúsági szervezetek nem küldték el sem a hiányzó anyagokat (Alapszabály), sem a rendezvényekről szóló beszámolókat, sem az aktuális beharangozókat. Egyáltalán: nem küldtek semmit. (Illetve  mégis: a frissen megválasztott elnökök nevét!)

Vajon miért nem? Hanyagság, lustaság? Vagy mert nem fontos nekik a saját honlapjuk? Nem akarják, hogy éljen, hogy tájékoztasson, hogy révén mind többen megtalálhassák őket, hogy egyre ismertebbek lehessenek, minél többen tudjanak a tevékenységükről?

Talán ezek is közrejátszanak. Ám szerintünk sokkal banálisabb oka van a hanyagolásnak. Mégpedig az, hogy ezt a munkát ingyen kellene elvégezni. Erre pedig, a felnőtt szervezeteinktől tanulva, már az ifjúság sem hajlandó. Majd ha ők maguk vagy valamelyik anya- vagy ernyőszervezetük megpályázik jópárszázezret, akkor lesz olyan honlap, hogy ihaj.

Illetve dehogy lesz. Ímmel-ámmal felnyomnak pár új anyagot, egy ideig még frissítgetik, aztán mihamarabb elszámolják a támogatást – és megint döglődhetnek a honlapok. Nem ezek lesznek az első halottai a kárpátaljai webtemetőnek.


honlapok optimalizálása


Share

Túl hosszan készül Gajdos új múltja

Share

gajdos-istvanNem tartozunk azok közé, akiknek hivatali kötelessége azzal kezdeni munkanapjukat, hogy számítógépükön elsőként parlamenti képviselőjük weboldalát jelenítik meg, sőt, azok közé sem, akik ezt olthatatlan spontán rajongásból önként teszik. Így aztán nem tudjuk pontosan, mióta fogadja Gajdos István honlapja a látogatókat ezzel a felirattal:

Веб-сторінка тимчасово не працює в зв’язку з перереконструкцією.

A web oldal felújítás miatt ideiglenesen nem elérhető.

– de annyi bizonyos, a szép magyaros mondattal jelzett felújítás nagyjából azóta tart, amióta a párthűségéről ismert politikus a szocdemek frakciójából átült a szocialistákéba. Ugyanakkor minimális leleményességgel a címoldalt megkerülve bárki beléphet a honlap belső oldalaira, elég begépelni mondjuk ezt:  http://www.gajdosistvan.uz.ua/hun/ [sem a link, sem maga az oldal nem él már – 2013], és máris olvashat újabb magyaros mondatokat, továbbá feltárul mindaz, ami ezek szerint hosszan tartó felújításra szorul.

„Mostantól kezdve minden másként volt – mondhatta Gajdos – zárjátok csak be a honlapot, legyen felújítás miatt ideiglenesen nem elérhető, amíg a szocdem múltam elfelejtődik.”

Hát igen, kicsit át kell írni az életrajzot, meg kell szűrni a sok szép nyilatkozatot és publikációt, hogy úgy fessen, mintha politikusunk már a narancssárga pelenkában is hithű szocialista lett volna, soha kommunista és soha szocdem. És hát, igen, nem árt néhány fotót eltávolítani, például az itt is láthatót (Gajdos Rizákkal).

gajdosrizak

Kíváncsian várjuk, mi lesz a felújítás eredménye, és vajon kicsivel gyorsabban történik-e, mint a beregszászi utcáké.


Share

Azt gondoljuk, hogy a KMKSZ szélhámosságára bukkantunk

Share

k-szemleSem impresszuma, sem e-mail címe nincsen annak a magyar Informatikai és Hírközlési Minisztérium (!!!) által támogatott honlapnak, amely nyilvánvalóan és kizárólag eme támogatás lenyúlása érdekében készült. (frissítés: az adott dmain alatt néhány éve már más tartalom olvasható)

„Ön egy olyan honlap tartalmát olvassa, amelynek szerkesztői és fenntartói arra törekednek, hogy jobban megismerhesse Kárpátalját, annak kialakult szellemi, kulturális értékeit.” – olvasható a nyitó oldalon. Az állításnak csupán annyi a szépséghibája, hogy “tartalom” nem igazán van, és sem a szerkesztőkről, sem fenntartókról, sem pedig, és legfőbbképp: Kárpátaljáról nem lehet semmit megtudni az oldalakat böngészve.

Lássuk, mit is támogatott az IHM.

A KULTÚRA alá sorolt színház, zene, irodalom, film, képzőművészet rovatok alatt csupán 1-1 anyag (!) olvasható, ezekből 2 megjelent a KMKSZ lapjában, a Kárpátaljában (ugyan mi értelme újraközölni??). Egy a Heti Válaszból van átvéve. Elég nehéz lenne cikknek, tartalomnak tekinteni, ami a film alatt olvasható (jószerével nem több egy filmográfiai adatnál). Irodalom gyanánt Penckófer János egyetlen verse olvasható (minősítésétől tekintsünk el) – azonban a szerző nevét nem sikerült helyesen leírni a lap készítőinek.

Nem járunk jobban a TUDOMÁNY rovathoz tartozó linkek megnyitásával sem. Két anyag egy könyvből van átvéve, egy a Kárpátaljából, két linkre pedig a Feltöltés alatt feliratot kapjuk.

Ennél is mulatságosabb az, ami a KÖZÉLET rovatban található. A figyelő linkre kattintva mindössze két lap fejléce (!) jön elő (a Kárpátaljáé és a Kárpáti Igaz Szóé), a tükör és a gazdaság – Feltöltés alatt.

Ha mindenütt csak egy-egy cikk van (vagy egy se), akkor vajh mit rejthet az ARCHÍVUM? Tessék megkapaszkodni: a Kárpátaljai Szemle című KMKSZ-őslap 1993-as (12 éves!!) évfolyamát, azaz dehogy, feltöltve csupán az első 3 szám van, de még azok is csak otromba és elég rossz minőségű beszkennelt oldal-képek formájában!

Ez eddig csak szélhámosság. Ami a LINKEK alatt található, az ellenben tolvajlás. A szerkesztők egy az egyben lelopták a társadalmi munkában készülő karpatalja.lap.hu linkgyűjteményét, még azt a fáradságot sem vették, hogy a többi lap.hu-ra mutató linkek mindegyikét kigyomlálják (pl. a több újság, több vár, több irodalom linkek! – megjegyzés: mivel a lap.hu szerkesztősége tiltakozott, később a linkgyűjtemény kicsit átszerkesztették – 2013)

Első ránézésre látszik: ez egy gyors és kevés munkával sok pénzért készített fantomhonlap. Ha sikerült érte lenyúlni a pénzt, akkor soha többé nem fogják fejleszteni, ha van még benne zsozsó, akkor tessék-lássék lesz még benne pár friss anyag, de csak, amíg tejel. (Példának lásd a Főiskola elhagyatott, hatékonyan évek óta nem frissített honlapját. – megjegyzés: pár évvel később a főiskolai website újra működni kezdett – 2013)

És hogy miért éppen most készült ez az oldal? Meg hogy mennyi pénz lehet egy ilyen buliban?

Eligazításul ajánljuk azt a cikket, amely az IHM által támogatott és a beregszászi főiskola keretében a holnapi napon átadandó beruházásról szól: eMagyar pont nyílik Beregszászon.

Előre hát az újabb milliókért!


PS. a 2013-as újraközlés alkalmából

A fenti cikkel hívta fel először magára a figyelmet a Kárpáty News. Kiderült, hogy a fantom-honlap a KMKSZ-vezérelte beregszászi magyar főiskola falai közt készült. A tanintézetben a fenti poszt megjelenése után kisebb botrányt keletkezett, ugyanis: bár a honlapnak a minisztériumi támogatás miatt persze nyilvánosnak kellett lennie, de a létét nem kívánták nagydobra verni, sehol nem közölték elérhetőségét és megszületéséről csak egy igen szűk kör tudott, ezért azonnal belső “nyomozás” indult annak kiderítésére, ki lehet a csapatban az áruló, aki a honlap címét kiszivárogtatta – és ki lehet az a Kárpáty Zoltán,  aki a Kárpáty News hírblogot jegyzi. Előbbire soha nem derült fény (nem is derülhetett, nem volt külső informátorra szükségem, a honlapra más – meglehetősen banális – módon találtam rá), Kárpáty kilétének pedig igen könnyen nyomára bukkanhattak volna minimális Google-nyomozással, ám – talán alábecsülve vagy nem ismerve a keresőben rejlő lehetőségeket – ők ennél bonyolultabb (és alantasabb) utat választottak: eleve rám gyanakodva azt az informatikus fiatalembert, aki történetesen ekkoriban nekik és nekem is végzett szolgáltatásokat, bízták meg azzal, hogy derítse ki a Kárpáty News tulajdonosának a kilétét. Mivel az illetőnek a köztünk és az internetszolgáltatónk közti közvetítő szerepe révén hozzáférése volt az internetes tevékenységem bizonyos adataihoz, s mivel erkölcsi tartása ebben nem akadályozta meg, nem vonakodott kis ügyfelét kiszolgáltatni a nagyobb megrendeléseket adó nagyobbiknak. …Ám közben hosszú hetek teltek el, az alternatív kárpátaljai hírblog pörgött,  egyre nagyobb olvasottságra és tekintélyre tett szert, odáig jutva, hogy már az írott sajtó is foglalkozott vele és hivatkozott rá.  A Kárpátalja Szemle leleplezésének a története is tovább gyűrűzött még egy ideig (a honlap ma is elérhető: pontosan egyetlen esztendőn át frissítették, folyamatosan kerültek fel rá – szinte kizárólag máshonnan átvett –  anyagok, a régi nyomtatott újság archiválásával is jutottak előre, aztán –  a támogatási pályázat lejárván –  soha többet nem frissítették; impresszuma soha nem volt…) 

Frissítés 2017-ben:

Valamikor az elmúlt években újra átalakították a webhelyet, leszedték az összes cikket és híranyagot (így például Penckófer János irodalomtörténeti monográfiájának a fejezeteit is), és semmi más, csupán a régi, nyomtatott Kárpátaljai Szemle 1993 és 2000 közötti számainak beszkennelt anyaga érhető el rajta. Ez így végül is egy hasznos archívum, ám hogy a cirka 50 vékonyka (24 oldalas) lapszám beszkennelésével és kirakásával járó, egy személy által 2-3 nap alatt elvégezhető munka vajon arányban van-e az eredetileg megpályázott összeggel, azon ma már csak azért nem érdemes elgondolkodni, mert mindazzal, ami az utóbbi tíz egynéhány esztendőben történt pénzlenyúlásban, ez a korai panama csupán kis gyerekcsíny.

A “Szemle-leleplezés”. További 2005-ös posztok a témában:

Hozzászólások a poszt eredeti közléséhez

kronológia alulról felfelé!

A hozzászólások egy ma már nem működő külső online alkalmazás (haloscan.com) segítségével kapcsolódtak az eredeti közlés helyéhez.

HOZZÁSZÓLÁSOk a Karpaty News cikkéhez (legújabb felül)

Én valóban a forum.index.hu-n edzödtem. Ott ez a “mocskolódás” mindennapos történet. Úgy tűnik, Kárpátaljának még fel kell nőnie az internethez.

Kisbetű-nagybetű… Röhej, ez itt nem számít.

Mérges meg nem a világra és saját magamra vagyok, hanem a magukat a magyarság érdekvédelmi szervezeteiként feltüntető szervezetekre és annak elitjét alkotó emberekre vagyok.

Felőlem beszélhetünk a dolgokról név nélkül is, ha a kedves fórumozókat zavarja a kárpátaljai magyarság szent teheneiként tisztelt személyek név szerinti említése. (Megjegyzem, Dupka részemről azért örvend kiemelt figyelemnek, mert vele, illetve környezetének több tagjával vagyok munkakapcsolatban, így értelemszerűen az ő viselt dolgairól vagyok leginkább képben.)


Saman:
Azert talan olvass bele az index.hu torzsasztalaba, mielott pelda nelkul valonak tartod az itt zajlo eszmecseret.User:
Nem hinnem, hogy a nev kis vagy nagybetuvel valo irasa lenne az onmaguk iranti tisztelet legjobb kifejezoje.Hozott Isten mindkettotoket az interneten (szigoru kisbetu!), itt a dolgok maskent mukodnek.


Nocinek es karpatynak uzenem, hogy legalabb annyira tiszteljek magukat, hogy irjak nagy betuvel a nevuket.


Jaj de erdekes a forumotok
Elvagytok igy egymassal meg a mocskolodassal.
Egy kivansagom lenne- felfedni melyik nev alatt ki bujkal es mindezt megjelentetni a sajtoban elso lapot nagy betukkel (az Internet is megfelelne a celnak).
Rohonyi meg magara merges es a vilagra, csak masokon tolti ki haragat, bosszujat. Ideje lenne orvoshoz fordulni. ajnallak.
Persze mindenkinek felkellteted az erdeklodeset (ELISMERESEM), de minden csoda harom napig tart.
Na mentem, tobb idot nem fecserelek
rad es ratok.


Rohonyi,
Az alaptalan vadaskodasoknak semmi koze a valosaghoz. Jol ertesult ember latszatat keltve pocskondiazni mindent es mindenkit aki vagy akik Dupkaval kapcsolatosak nem csak aljassag, de jellemzi irojuk erkolcsi szinvonalat is. Sajnalatos, hogy ilyen emberek is vannak es meg magukat magyarnak valjak.


Felelosegunk tudataban kijelentjuk, hogy a HID hitelszovetkezetnek semmi koze Dupka penz ugyleteihez.


Így van… Beszéljünk inkább a lenyúlókról.


t. hozzászólók! ha lehet: a témáról és ne egymásról! ez elemi szabály a fórumozásnál.


Rohonyi! Mellebeszelsz. Feljelentesekre biztatsz, de megkerulod a kerdeseket. Mit tartasz uszitonak a kettos allampolgarsagon? Kinek vagy a loti-futija, ha szobeszedek alapjan sarral dobalsz meg mindenkit? Ki bizott meg, hogy terjeszd a rogeszmekent visszatero motivumodat a penzugyi machinaciokrol? Hany ezustot kaptal a lejaratasi kampanyert?


Kedves Ruszin! Nem igazán érdekelnek Kovács Miklós ügyei, azzal foglalkoozn más. Mindenre nekem sem lehet energiám. Az én szakterületem Dupka és csatolt részei.


A Híd Hitelszövetkezetnek nem ez a lényege. Ez csak egy erny?, amely mögött Dupka a pénzügyi machinációit végzi. Pobtosabban nem ?, hanem pénzögyi mindenese, Turoczi.


Rohonyi! Mivel az emlitett ropiratok nem voltak uszitoak, a rendorseg nem is fog nyomozast folytatni ez ugyben. Ha valakinek nem szivugye a kettos allampolgarsag, az nem Magyar! Erdekelne, te kinek vagy a loti-futija, mert Kovacs Miklos beszedei sokkal uszitobbak voltak.


A tobb leadott palyazat ellenere a Hid hitelszovetkezet a mai napig egyetlen palyazatot sem nyert.


Kedves Sarkadi! Bizonyítéskot akarsz? Akkor pl. jelents fel Dupkát és a Híd Hitelszövetlkezetét (Drugeth utca) az ukrán rend?rségen. Egy hátkutatás során sok érdekes dolgot találnának. El?kerülnének pl. azok a számítógépek, amelyeken az elnökválasztás alatt osztogatott uszító röplapok készültek. (Ez ügyben a rend?rség egyébként nyomozást folytat, de ki tudja milyen oknál fogva, Dupkáékig még nem jutoittak el. Pedig a röplapokat Dupka szeret?je, Fuchs Andrea gépelte, az anyag terítését pedig Dupka lóti-futi mindenese, Musz Antal irányította.) Ugyancsak zsákszámra foglalhatnánbak le hamis számlákat, amelyeket Dupka ipari méretekben állít el?, és ezekkel számolja el a magyarországi támogatásokat. Vagy… Soroljam?


Sarkadi! Ha én egy apácazárdában adom a szentet, miközben egy büdös ká vagyok és ezt a fél város tudja rólam, akkor ideje, hogy valaki kitűzzön a zárdakapura egy rólam készült karikatúrát, ahol azzal a 10 férfival kefélek.
Remélem, te is köztük lennél


Tisztelt noci.
Egy tudni valamirol, mas pletykalni valamirol szobeszed alapjan. Ha en azt hallottam valahol hogy magat minden este tiz ferfi huzza meg, ez nem biztos, hogy ugy is van. Vagy maga is feltunosdit akar jatszani?


Dear Sarkadi, a magyar szervezetek maguk járatják le magukat. Mindenki tud a mocskos ügyekről, elsikkasztott milliókról, kiszorítósdiról. Ez közbeszéd tárgya. Itt legalább azok is olvashatják, akik még hamis illúziókban ringatóznak. Te is ezt teszed? Hagyd abba, plíz.


Kedves forumosok!
Az igaz, hogy mindenrol nyilvanosan kell beszelni, viszont kulombseget kell tudni tenni a tenyek es egyszeru szobeszed es ragalmazasok kozott.
Ha valakit alaptalanul vadolunk valamivel ez valoban mocskolodas es semmi koze nincs a nyilvanossaghoz, a szovjet idokhoz.
A mocskolodas, a ragalmazas valoban lejaratja a kulfoldi magyarsagot, azok kepviseloit. Ha irunk valamirol, illik tenyekkel is alatamasztani, melyek azonban az esetek 99-ban hianyoznak. Ezek utan az a velemenyem alakult ki, hogy a szerzo egy szuk kort kepvisel, kiknek celja nem csak az adott honlap olvasottsaganak felfuttatasa, hanem konkret szemelyek lejaratasa is. Vajon ugy gondoljak, hogy az adott anyag elegendo az allami hatosagoknak kirakatperek krealasahoz? Nem tudom, hogy a nevtelen besugoi celjukat elerik-e, de az biztos, hogy a karpataljai magyar szerevezetek lejaratasat az Anyaorszag szemeben – igen.


Kedves Szergej. Az a rengeteg mocsok, ami itt el?jön, a kárpátaljai magyar szervezetek terméke (ürüléke?). Egyszer végre el kell takarítani. Ez nem a kárpátaljaiak lejáratása. Lehet szépet és jót hazudni (ahogyan ezt a hivatalos sajtó teszi), de közben mindenki tudja, hogy mi zajlik körülötte. Szerinted jobb folyamatosan hazudságban élni?


Szergej ! Akkor csinaljuk azt , amit a szovjet idokben ? Szepitsuk a valosagot , s kikozmetikazva rakjuk a vilag ele ? Nekunk nem kell szegyelnunk magunkat , hanem azoknak kell ezt megtenni , akikrol szolnak az irasok .


Nem akarok senkit nevén nevezni, hisz nem reklámozok senkit. Rá kell jönnünk, hogy a közzétett írásokban, bárkikről is szól, magunkról, kárpátaljaiakról írunk.
Bravó!Járassuk csak le a kárpátajai magyarságot a világ előtt!!! Végre egy remek fórum, mely “túltesz” a kárpátaljai sajtóban megjelenő magyar-magyar mocskolódáson.Így már nem csak mi tudjuk, hanem tudja az egész világ.


Azért kiváncsi leszek, hogyan fognak a gyakran utólagos finanszírozású európai támogatásokkal elszámolni. Az biztos, hogy a helyben kitöltött nakladnakat ők nem fogadják el. Be kellene ismerni, még messze nem vagyunk felkészülve arra, hogy európában pályázzunk.


Dupka valóban kezd lecsúszni, mert olyan nyilvánvalóan és átlátszóan nyúl le pénzeket, hogy már akkor is szemet szúr, ha nem néznek oda.


Hát igen, Kincs manapság napjainak jó részét a nyíregyházi megyeházán tölti. Heti négy-öt pályázatot ad be az EuroKlip-hez.


Én inkább Kincs Gábort (ugyanaz az alom) ajánlanám pályázat ügyben. Dupka neve nem mindenütt cseng valami jól m.o.-on sem. Persze attól is függ, hogy milyen pályázati kategóriában utazik az ember.


Extremeboy: Nem csak szervezethez lehet beállni, hanem van egy-két olyan személy, aki mellé érdemes oaállni. Most pillanatnyilag pályázat-ügyekben Dupkának fut legjobban a szekere. De az tény, hogy Dupka elviseléséhez gyomor kell…


Az Alapszabályzatától eltérően a KMKSZ csak a KMKSZ odaadó tagjainak érdekeit védi.
Az UMDSZ meg?


Hol lehet gyorsan pénzhez jutni, melyik szervezetben? Odairatkozom. Tavaly és idén is számos pályázatot adtam be,ici-pici sikerrel. Viszont majdnem mindenki, aki emlékműre, megemlékezésre, gyertyagyújtásra pályázott, az nyert! Én az élőknek szerveznék, bár látom a ‘tegyük mihamarabb Kárpátalját egy nagy ravatalozóhelyszínné’ tematikus pályázatokra nagyobb igény van nekünk. Ugye? Majd nekünk is nyernek pályázati pénzeket, ha alulról szagoljuk Ibolyát.


Mind a KMKSz-ben , mind az UMDSz-ben sok a spanyol : Lopez , Lopaz .


Na, hagyjuk a magyar adófizetőket. Az állami bevételeknek csak töredéke a civil adó.


onepira:
NEM. A magyar adófizet?kt?l, és a kárpátaljai magyarok el?l nyúlják le.


onepira: sajatjukat!?


onepira: a sajatjukat?


A végeredmény hát: legyen az KMKSZ, UMDSZ stb, mindegyik lenyúl.
De kitől?
Mindkettő a kárpátaljai magyarok érdekképviseletét vállalta alapszabályzatilag.
Tehát tőlünk nyúlják le.
Végül is, kinek az érdekeit képviseli egyik is, másik is?


Hali, en csinalom a karpatalja.lap.hu-t tenyleg nem szep hogy lenyultak a linkjeimet, de majd megy egy mail a miniszteriumnak mivel mas elerhetoseg nincs az oldalon.
A startlap amugy eleg alergias a linklopasra, szal lehet inkabb majd ok irnak…Udv Kolos


igen, a kárpátaljai hivatalos honlapok mindegyike retteg a szabad olvasói véleményektől, egyiknek sincs fóruma.
a KMKSZ-nek írni: a világ leghaszontalanabb dolga.


Mit akartok, hisz a Főiskolának sincs normálisan frissitett honlapja. A KMKSZ-é még kinéz valahogy, de egy e-mail cimet legutóbb nem találtam rajta. Úgyanis irni szerettem volna nekik.


Ez szép… Korábban a Dupka is kockás füzetlapon számolt el, de sokat fejl?dött, és ma már nagyon mutatós számlákat készít.


A másik ilyen társaság a Brenzovics László nevével fémjelezhető konglomerátum (KMKSZ – Főiskola és a fenntartó alapítványa – Kárpátalja lap, nemzeti színház, a közös bennük egy személy: Brenzó). A módszer nagyon egyszerű. Magyarországi támogatásokat és pályázatokat pályáznak meg. Kapcsolataikat felhasználva általában biztosra mennek. Tehát, ha pályáznak, akkor általában nyernek is. Majd ezek után felmutatnak valami kamu teljesítményt. A magyarországi pénzosztók felé pedig kockás füzetlapon összeadott számsort adnak be elszámolásként. A jövedelem az elszámolt összegek és a tényleges költségek különbsége (csökkentve kisebb kiadásokkal, amelyekkel a magyarországi pályázati elbírálkások olajozottságát kell biztosítani, magyarul a kenőpénzt).


Talán a legjobban kereső lenyúló társaság a Dupka nevével fémjelezhető konglomerátum (KVK-MÉKK-Információs Iroda-Híd Hitelszövetkezet-UMDSZ-stb., a közös bennük egy személy: Dupka). A módszer nagyon egyszerű. Magyarországi támogatásokat és pályázatokat pályáznak meg. Kapcsolataikat felhasználva általában biztosra mennek. Tehát, ha pályáznak, akkor általában nyernek is. Majd ezek után megrendeznek valamilyen kamu rendezvényt, általában fillérekért. A magyarországi pénzosztók felé pedig fénymásolt, hamis számlákkal számolnak el. A jövedelem az elszámolt összegek és a tényleges költségek különbsége (csökkentve kisebb kiadásokkal, amelyekkel a magyarországi pályázati elbírálkások olajozottságát kell biztosítani).


Mára Penckófer János nevét helyesre javították a Szemle honlapján.
Már megérte cikizni őket! Ha még a linkgyűjtemény forrását is feltüntetik…!


nevetséges! ha én próbaszámot csinálnék, nem az lenne az első, hogy TÁMOGATÓ nevét ráírom, azt hogy ki csinálja, azt pedig nem. ezért már megkapták vkik a pénzt, légy nyugodt.

kiderült cím? besúgó van a KMKSZben! valaki, akinek nem tettetek eleget a zsebébe.


Eleve hogyan derült ki ilyen gyorsan a címe? Érthetetlen!


Érdeklődtem egy kicsit a témában. Ez a lap augusztus 11. én kb. 10 órakor került fel. Próbaszám, vagy inkább technikai főpróba. És 17:04-kor már megjelent a reakció. Ez aztán gyorsaság. Kezdek teljesen összezavarodni: kárpáthy nem reklámot akar csinálni egy induló lapnak???


Támogatások lenyúlására létrehozott honlap… Ez els? pillantásra olyan dupkás. (Ebben a m?fajban Dupka utolérhetetlen.) De mos kivételesen inkább valamilyen KMKSZ-közeli vállakozás lehet a háttérben.


Share
Kárpáti Vipera Nyúz © 2016 Frontier Theme